Ubrugelige data fra offentligt løn-system

På trods af 13 års udviklingsarbejde og en investering på knap 430 millioner kroner, er offentlige myndigheder ikke i stand til at læse de data som Statens Lønsystem spytter ud.

På trods af mere end 13 års udviklingsarbejde og en udgift tæt på 500 millioner kroner, så fungerer det skandaleramte offentlige it-projekt, Statens Lønsystem (SLS), stadig ikke optimalt. Det skriver IT-avisen ComON i dagens udgave.

Systemet er således ikke i stand til at give mere end 600 statslige institutioner, myndigheder og styrelser et overblik over deres fremtidige lønudgifter. Det skyldes at de data, som myndighederne modtager fra Statens Lønsystem (SLS), reelt er ulæselige.

For at kunne læse sine egne løn-data er de enkelte myndigheder nødt til selv at investere op til 100.000 kroner i særlige database-systemer. Det på trods af at forløberen til SLS sagtens kunne levere de ønskede data.
Således har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i samarbejde med blandt andet Kriminalforsorgen, Patent- og varemærkestyrelsen og Beskæftigelsesministeriet fået et privat it-firma til at udvikle et system, som er i stand til at gøre data'ene fra SLS læselige og brugbare.

»Vi kunne ganske enkelt leve uden ordentlige lønfremskrivnings-data,« siger controller Alfred Muurholm fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Hos Søfartsstyrelsen havde man ikke midlerne til at få et privat it-firma til at lave en løsning.
»Hvis du har uanede økonomiske midler, så findes værktøjerne der. Men vi havde ganske enkelt ikke midlerne,« forklarer dokumentationschef Gunnar Lenzing fra Søfartsstyrelsen. Derfor har styrelsen selv strikket en SQL-database sammen.

»Det virker molboagtigt, at vi ikke kan få fat i vores egne data - at de leverer noget vi reelt ikke kan læse,« siger Gunnar Lenzing.

Hos Økonomistyrelsen, som har ansvaret for udviklingen af SLS, mener man ikke at man har gjort noget forkert.

»Der er altid en grænse for hvad vi gratis vil forsyne institutionerne med,« siger kontorchef i Økonomistyrelsen, Annelone Jensen, der er projektleder for SLS-systemet.
Forløberen for SLS, Statens Centrale Lønsystem (SCL), var dog i stand til at give de økonomiansvarlige de nødvendige oplysninger ved hjælp af det der hed SCL-LÅS, hvor den sidste del står for Løn Årsværksstyring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere