Sms er for dyrt i Danmark

Staten presser nu mobilselskaber til lavere priser.

Danskerne betaler for meget for at sende sms-beskeder. Det viser en undersøgelse, som IT- og Telestyrelsen har lavet. Der er ikke nok konkurrence, lyder telemyndighedens konklusion.

Derfor er IT- og Telestyrelsen nu klar til at træffe en afgørelse, som skal regulere mobilselskabernes adfærd på markedet.

"Det er vores vurdering, at der er behov for at regulere området. Den manglende konkurrence giver for høje engrospriser, der begrænser udviklingen af nye og innovative tjenester, som kan leveres via sms. En regulering af dette område vil derfor være til gavn for forbrugerne," siger vicedirektør i IT- og Telestyrelsen Finn Petersen.

Konkurrenceproblemerne opstår først og fremmest, fordi det kun er det mobilselskab, som en forbruger er kunde hos, der kan aflevere sms’er til kunden. Hvert mobilselskab har således reelt monopol på at aflevere sms’er til egne kunder, siger telemyndigheden.

Med IT- og Telestyrelsens afgørelse vil mobilselskabernes indbyrdes priser blandt andet blive reguleret. Lavere priser for at sende sms mellem selskaber kan føre til lavere priser for forbrugerne, håber IT- og Telestyrelsen.

IT- og Telestyrelsen har i dag sendt et udkast til afgørelse i høring. Alle selskaberne har frem til den 16. august 2010 mulighed for at kommentere på styrelsens udkast til afgørelse. Styrelsen vil herefter træffe endelig afgørelse på markedet. Udkastet lægger op til, at engrosprisen maksimalt må være 16 øre per sms mod cirka 20 øre i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere