Finansloven får blandet modtagelse i it-branchen

Regeringens finanslovsforslag for 2008 får en blandet modtagelse i it-kredse. Foreningen IT-Branchen glæder sig over flere penge til digitaliseringen af den offentlige sektor, men samtidig efterlyses en større indsats for at skaffe flere it-kandidater.

IT-Branchen udtrykker tilfredshed med regeringens finanslovsforslag for 2008, der blev fremsat tirsdag formiddag. Forslaget rummer et større millionbeløb til digitaliseringen i det offentlige, som dog spredes over en fireårig periode. Pengene skal blandt andet bruges til den nye digitale signatur og en ny sms-tjeneste.

»268 mio. kr til digitalisering af den offentlige sektor efter kommunalreformen er en god saltvandsindsprøjtning. Rigtigt anvendt kommer denne investering flerfold igen i form af bedre borgerservice og eksport-potentiale i nogle af løsningerne,« siger adm. dir. Jakob Lyngsø, IT-Branchen.

Der er afsat 200 millioner kroner i 2008 for at få flere unge til at vælge en videregående uddannelse - og der er hårdt brug for en indsats på dette område, mener IT-Branchen.

»Vores allerhedeste ønske til regeringen er: Send flere it-kandidater. Lige nu står it-virksomhederne og mangler ca. 5000 højt kvalificerede medarbejdere. Vi halter langt bagefter Finland, Sverige, Norge, Australien og USA. Der er akut mangel i dag - og det fortsætter så langt vi kan se,« siger Jakob Lyngsøe.

Han mener, at regeringen bør øremærke en mindre del af disse midler til en langsigtet kampagne for at få de unge til at vælge it som fremtidig studie- og levevej.

»Også dette betaler sig: ansatte i it-erhvervet tjener sig selv hjem mange gange,« siger han.

Men regeringens finanslovsforslag får ikke kun rosende ord med på vejen. Christian Wernberg-Tougaard, der er europæisk direktør for innovation og transformation hos Unisys Europa, mener at der mangler visioner for digitaliseringen i den offentlige sektor.

»Det er sørgeligt, at regeringen ikke tør tænke fremad - man ønsker ikke at skabe infrastrukturen for fremtidens samfund. Det man investerer i - og argumenterer for - er løsninger der ikke rækker ind i fremtiden, men er bundet til fortiden. Der er brug for at regeringen kigger visionært - og med globaliseringsens briller - på hvordan vi kan udnytte ICT til at blive det førende digitale samfund. Vi har en situation hvor udbreddelsen af fx internettet er stor - og derfor er der også store fordel forbundet med at omforme analoge processer til digitale services,« siger han.

Christian Wernberg-Tougaard mener blandt andet, at den digitale signatur skal udrulles langt mere effektivt - og måske som et »Borger-service-kort« der skal være en løftestang for enkel adgang til alle sine egne data på tværs af den offentlige sektor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere