FBI stod bag hacker-site

Tusindevis af hackere, identitetstyve og kreditkort-phishere risikere at blive anholdt i de kommende måneder. De har handlet med stjålne oplysninger på Darkmarket.ws der blev infiltreret og kontrolleret af FBI.

FBI har afsløret tusindevis af hackere ved at infiltre og overtage kontrollen med det site, hvor de kriminelle købte og solgte stjålne hemmeligheder.
Dermed havde FBI direkte adgang til online underverdenes ip-adresser og kunne lave detaljerede profiler over de kriminelles ekspertise og kriminalitet.

Det afslører dokumenter som en tysk radiostation ifølge wired.com er i besiddelse af. Ifølge dokumenterne var en cybercrime agent fra FBI administrator på DarkMarket.ws, hvor hackere handlede i stjålne identiteter, kreditkortoplysninger, automataflæsere og programhuller.

Agenten J. Keith Mularski administrerede sitet under identiteten Master Splyntr.

Operationen begyndte i november 2006. I en besked fra FBI til det tyske politi står, at "FBI har infiltreret den inderste 'familie' på DarkMarket".

I sidste måned annoncerede Master Splyntr, eller J. Keith Mularski, at han ville lukke sitet, fordi hans med-administrator, der specialiserede sig i at sælge aflæsere til kreditkort-automater, skabte al for megen furore, efter han kidnappede og torturerede en politi-stikker.

»Det er blevet tydeligt, at dette forum tiltrækker sig al for megen opmærksomhed fra efterretningstjenester (agenter fra FBI, SS og Interpol). Det var kun et spørgsmål om tid, før dette ville ske. Det er ærgerligt, for DarkMarket er blevet det førende engelsksprogede site for forretningsdrivende. Men såden er det, når man er på toppen, forsøger folk at få en ned,« skrev FBI-agent Mularski i beskeden til brugerne.

Men faktisk blev Mularski allerede afsløret i slutningen af 2006. En überhacker brød ind på serveren og kunne afsløre, at administratoren opererede fra et FBI kontor. Men de kriminelle hackere tog ikke videre notits af afsløringen, da de regnede den for en smædekampagne fra et konkurrende site.

Mularski's hacker-identitet Master Splyntr går helt tilbage til 2004, hvor Spamhaus, der holder øje med spammere, identificerede Master Splyntr som den østeuropæiske spammer Pavel Kaminski. Kaminski var senest aktiv i 2005, og herefter har FBI taget kontrol over hans identitet og skabt personen Master Splyntr, som et alias til Kaminski. På den måde troede alle, at Master Splyntr var identisk med Pavel Kaminski. Derfor lykkededes det J. Keith Mularski at infiltre og tage kontrollen over DarkMarket.ws under dække af at være Master Splyntr og dermed Pavel Kaminski.

Da Master Splyntr annoncerede, at sitet ville lukke vakte det bestyrtelse blandt de kriminelle. Blandt andre skrev en person under navnet Iceburg:

"DarkMarket var vores bro til at drive forretning, og hvis broen er væk, er forretningen væk. Død over alle stikkerne og FBI og alle andre åndssvage efterretningstjenester, som ikke bare ødelægger vores liv og familier. Men som ødelægger alt det, som vi bygger op!".

DarkMarket opstod i kølvandet på sitet ShadowCrew.com, der i en Secret Service operation i 2004 blev infiltreret og lukket.

FBI har endnu ikke bekræftet historien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere