EU-politiker til kamp mod Facebook-sygdom

I hvilken verden lever nogle EU-politikere i?, spørger blogger.

Facebook er en trussel mod europæernes mentale sundhed. Et reelt sundhedsproblem.

Det mener en europæisk politiker, Nessa Childers, der er blevet valgt til EU-Parlamentet for Irland. Den socialdemokratiske politiker vil derfor have EU-Kommissionen til at bekæmpe "denne stigende trussel imod de europæiske borgeres mentale sundhed".

Forslaget, der er stillet i et spørgsmål til EU-Kommissionen, har fået EU-interesserede på internettet til at løfte brynene. En blogger, EU-nørden og akademikeren Julien Frisch, har givet sit blogindlæg titlen "Facebook eller spørgsmålet om hvilken verden nogle medlemmer af EU-Parlamentet lever i".

"Flot gjort...", skriver Julien Frisch som afrunding på blogindlægget.

Nessa Childers, der er 54 år og socialdemokrat, understreger i sit spørgsmål til EU's embedsmænd - der har initiativret til nye lovforslag - at det kun er et mindretal, der får skadet psyken af Facebook.

"Moderat brug er overhovedet ikke et problem for de fleste mennesker, men nogle mennesker kan tilsyneladende ikke forstå, at det ikke er det virkelige liv," skriver hun.

Nogle er blevet sygeligt opslugt af den digitale verden, siger hun.

"Desværre er der mange, som er gået fra social networking til social dysfunktion," skriver hun.

"Det at besøge sin Facebook-hjemmeside forårsager faktisk ofte det, som psykologer kalder "intermitterende forstærkning". Meddelelser, budskaber og invitationer giver dig en uforudsigelig rus, næsten ligesom med spil. Denne forventning kan være meget afhængighedsskabende. Mange mennesker går ind på Facebook en eller to gange om ugen. Men for nogle bliver det en besættelse - og det er en besættelse af at afskære sig fra den virkelige verden og leve i Facebook-verdenen," skriver Nessa Childers.

Sjov nok er Nessa Childers selv meget aktiv på internettet. Hun er en flittig skribent både på sin blog og... Facebook.




IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent

Danmarks Meteorologiske Institut

IT-operatør søges til DMI

Sentia Denmark A/S

Service Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere