Spil gør børn voldelige og fredelige

De to seneste undersøgelser af om voldelige spil gør børn og unge voldelige er ikke helt enige

Spil gør børn voldelige, og spil gør ikke børn voldelige.

Det er konklusionerne på de to seneste undersøgelser af sammenhængen mellem spil og aggressivitet hos børn og unge.
I den seneste undersøgelse, hvor både japanske og amerikanske børn og unge er blevet undersøgt er konklusionen klokkeklar.

Børn, der hele tiden spiller Grand Theft Auto 4 og Doom reagerer enormt aggressivt, når deres skolekammerater trænger dem op i en krog og driller dem. Forskerne har endda renset tallene, så man ikke kan påstå, at børn med voldelige tendenser spiller voldelige videospil. konklusionen er klar. Voldelige spil gør børn voldelige, og det haster med at gribe ind nu.

Inden man farer ud og kræver øjeblikelig politisk indgriben af statsminister Anders Fogh Rasmussen, skal man måske lige læse sin Kierkegaard.

En anden undersøgelse fra i år, viser nemlig, at der ikke er nogen som helst videnskabeligt bevist sammenhæng mellem voldelig adfærd og voldelige spil. Til gengæld opdagde forskeren Patrick Kierkegaard i sin gennemgang af al forskning om temaet, at mange undersøgelse var farvede af forskernes egne holdninger.

Han studerede nemlig samtidig volds- og salgsstatistikken og selv om spil som Grand Theft Auto serien er blevet mere og mere virkelighedsnær for hver episode, så faldt antallet af voldsepisoder.

»Voldskriminalitet blandt unge er faldet dramatisk siden de tidlige 90'ere, mens videospil er blevet langt mere populære,« siger Kierkegaard til ScienceDaily.

»I 2005 var der 1.360.088 anmeldte voldsepisoder i USA, hvilket var et fald i forhold til året før. Men med støt stigende salgstal for voldelige spil, så burde der have været en sand voldsepedemi, der fór henover landet. I stedet er voldskriminaliteten faldet,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere