Artikel top billede

Facebook går tidligst på børsen i 2012

Det privatejede Facebook kommer ikke på børsen lige med det samme.

Med sine 500 millioner brugere er Facebook uden sammenligning verdens største sociale netværk. Men i modsætning til de fleste andre internet-giganter er Facebook stadig ikke børsnoteret. Det kommer heller ikke til at ske lige med det samme.

Bestyrelsesmedlem Peter Thiel sagde mandag at Facebook tidligst bliver børsnoteret i 2012. Det privatejede selskab har ikke travlt med at komme på børsen. En IPO (Initial Public Offering) kan komme i 2012, men den kan også komme senere.

Det afhænger af, hvorvidt selskabet kan nå forskellige finansielle mål, og hvordan forretningsmodellen udvikler sig, oplyser Peter Thiel.

Det store spørgsmål er så, hvor meget Facebook egentlig er værd. Det har senest været diskuteret i forbindelse med Facebook-stifter Mark Zuckerbergs donation af aktier for 100 millioner dollar til amerikanske skoler i sidste uge. For den 26-åriges formue eksisterer kun på papiret.

Avisen Financial Times har anslået at Facebook-aktierne har en værdi på 76 dollar per aktie – baseret på den pris, som flere Facebook-ansatte har opnået for deres aktier på det sekundære marked.

Det ville betyde at selskabets samlede værdi er på svimlende 200 milliarder kroner.

Elevation Partners, et investeringsfirma der har U2-sangeren Bono som partner, købte en bunke Facebook-aktier i juni for lidt over 700 millioner kroner.

Microsoft har også investeret 1,5 mia. kr. i Facebook og dén investering kan allerede nu være tredoblet i værdi.

Den russiske forretningsmand Yuri Milner har købt Facebook-aktier sammen lidt af gangen – ofte fra Facebook-ansatte – og han ejer nu 10 pct. af firmaet.

Facebook kan dog blive tvunget til at gå på børsen. Den amerikanske lovgivning kræver, at et selskab skal børsnoteres når der er mere end 500 enkeltpersoner eller firmaer som ejer aktier i selskabet. Måske vil Facebook ramme denne grænse inden længe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere