Danske net-pionerer har succes med simple hjemmesider

I 2000 solgte de to brødre Jacob og Morten Elk et af Danmarks første webbureauer for 55 millioner kroner. En del af pengene er investeret i 123hjemmeside.dk, som efter tre år har rundet 25.000 betalende abonnenter.

Det lyder som en umulighed at få internet-brugerne til at betale for noget, der kan fås ganske gratis mange steder på nettet. Men de to brødre Jacob og Morten Elk har fået 25.000 danskere til at tegne abonnement på 123hjemmeside.dk, hvor man selv uden teknisk viden kan lave sin egen hjemmeside med dagbog, fotoalbum og videoklip.

Det lille firma med tre ansatte havde sidste år en omsætning på fem millioner kroner, som forventes at vokse til det dobbelte i det indeværende år. Og det til trods for, at der findes tusindvis af lignende tjenester på nettet, hvoraf mange er gratis for brugerne.

»123hjemmeside.dk er nærmest gået hen og blevet Danmarks største samling af familiekrøniker og et arkiv over danskernes egne livshistorier, fortalt i ord og billeder. Nu lagrer vi over 20.000 hjemmevideoklip og 4 millioner familiefotos. Vi viser over 3 millioner fotos og 5000 videoklip i døgnet. Vi havde slet ikke regnet med at 123hjemmeside ville vokse til at blive en så omfattende service,« fortæller Jacob Elk.

Han fortæller at det især er kvinderne, der er blandt de flittigste brugere af tjenesten.

Det har klart vist sig at det er »mor der er familiens digitale storyteller«.

»Hjemmesideløsningen spreder sig fra mund til mund. Det er kvinderne, der fortæller familiens historie med ferie-beretninger, fødselsdage, barnedåb, bryllupper osv. Linket til hjemmesiden videresendes til familiens venner og bekendte via hjemmesiden, så alle kan læse og se med. Og det giver ofte modtagerne lyst til at gå i gang med at oprette deres egen familie-hjemmeside,« siger Jacob Elk.

Det samme team, der står bag 123hjemmeside.dk, startede helt tilbage i 1995 et af Danmarks første webbureauer, Elk, der blev solgt for 55 millioner kroner i 2000. En del af pengene er investeret i det tre år gamle firma, som snart udvider til Sverige og Norge. En engelsk version er allerede lanceret under navnet Simplesite.com.

»Over 1000 svenskere og nordmænd har købt abonnement hos os, på trods af at servicen ikke findes eller markedsføres på de to sprog. Så vi arbejder på at lancere 123hjemmeside.dk i Norge og Sverige inden sommeren i år. Vi leder desuden efter samarbejdspartnere og forhandlere i de nordiske lande - f.eks. store websteder og magasiner som også har familien som målgruppe - så vi også kan få udgivet og markedsført 123hjemmeside-løsningen i de nordiske nabolande,« siger Jacob Elk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere