Nobels Fredspris til it-pioneren Al Gore

Nobels Fredspris 2007 går til den tidligere amerikanske vicepræsident Al Gore for hans arbejde med at skabe opmærksomhed omkring de menneskeskabte klimaforandringer. Men Al Gore har også spillet en vigtig rolle i internettets udvikling.

Al Gore har fået Nobels Fredspris 2007 sammen med FNs klimapanel IPCC for sit arbejde med at udbrede kendskabet til de menneskeskabte trusler mod klodens klima. Den tidligere amerikanske vicepræsident er nok bedst kendt for sin film »En ubekvem sandhed«, der blev belønnet med en Oscar tidligere i år, men han har også haft en stor rolle i nettets udvikling.

Allerede i 1970'erne argumenterede Al Gore for, at højhastigheds-telenetværk ville få stor betydning for den økonomiske vækst i USA. Han brugte begrebet »informations-motorvejen« længe inden nettet var kendt uden for akademiske kredse og var med til at bane vejen for den lovgivning, som i sidste ende førte til skabelsen af det moderne internet.

I 1999 blev Al Gore citeret for at have sagt, at han havde »opfundet internet«, og det gjorde ham til genstand for mange vittigheder og generel latterliggørelse i it-kredse. Men de to internet-pionerer Vint Cerf og Bob Kahn udsendte året efter en erklæring, hvor de forsvarede Gore og understregede, at ingen anden politiker har spillet så stor en rolle i nettets tilblivelse som ham.

Og Gore blev da også belønnet med en pris for sit livsværk ved The Webby Awards 2005. Han er i dag bestyrelsesmedlem hos Apple og fungerer som seniorrådgiver for Google. Al Gore har desuden startet en internet-tv-kanal, Current TV, hvor alle kan bidrage med deres egne indslag.

Nobels Fredspris uddeles den 10. december i Oslo.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere