Microsofts sofabordscomputer kommer til Danmark

Til sommer kan Microsoft Surface-computeren købes i Danmark. Prisen gør dog ikke computeren relevant for Hr. og Fru Danmark.

Siden 2001 har Microsoft arbejdet med idéen om at gøre computere mere simple og sociale. Det skete først under kodeordet Milan og siden under det endelig produktnavn Surface.

Sidste år kunne amerikanere så købe sig en Surface-computer. Samme mulighed får danskerne til sommer.

Microsoft Surface
er i korte træk en kombination af hardware og software begge udviklet og solgt af Microsoft. Computeren har form som et sofabord (se billedet) og betjeningen sker udelukkende via berøringer på den 30 tommer store bordplade. Kameraer i kassen kan registrere op til 52 berøringer af gangen. Ud over at kunne registrere fingertryk, så kan computeren også registrere objekter, der er forsynet med såkaldte tags.

I USA er det primært hoteller og casinoer, der har investeret i Surface. Har bruges de til underholdning og musik.
I Danmark bliver det heller ikke fra hylderne i supermarkederne, at Surface skal sælges. Her i landet bliver det også større virksomheder, der kommer til at investere i kassen. Den koster nemlig 12.000 dollar (70.000 DKK) og en dansk pris kommer også til at ligge i den størrelsesorden.
Desuden udgør Surface fra fødsel kun en tom platform. Det vil sige, at der skal udvikles specifikke programmer til de kunder, der investerer i teknologien. Det sker i .Net-verdenen.

På sigt kan der blive tale om, at Surface sniger sig ind på mindre markeder. På udviklingsniveau arbejdes der med en version, som kan sælges for helt ned til 1400 dollar.

Ifølge Microsoft Danmark har flere danske virksomheder vist interesse for produktet og der arbejdes i øjeblikket på specifikke programmer til disse kunder, som dog stadig er hemmelige.

Indtil videre er Surface ikke udpeget til at blive et guldæg for Microsoft. Men på sigt er der store ambitioner for bord-platformen.

»Surface i sig selv er ikke noget, vi har salgsmål på, og der er ingen profit indregnet for os her lokalt på de første løsninger, vi forventer at se i det danske marked.
Da hardwaren i sig selv jo er oppe i et niveau, hvor ikke alle kan være med, har jeg sat mig et personligt mål, om at det vil være en succes, hvis vi i 2009 ser 10 enheder rundt omkring i Danmark,« siger Ole Kjeldsen, der er direktør i Platform & Udviklere hos Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere