Folketinget får trådløst netværk

Netværksbranchen kan se frem til et gennembrud, efter at Folketinget som prominent case story har vist, at trådløse netværk faktisk godt kan være sikre.

Siden oktober har folketingets medlemmer kunne læse emails og surfe på internettet uden at skulle forlade deres pladser i folketingssalen. Fra starten på den aktuelle samling har salen nemlig rummet et trådløst netværk, der nu er taget fuldt ud i brug.

Den trådløse adgang er hurtigt blevet populær blandt folketingets medlemmer, fortæller Svend Auken, der som medlem af Folketingets Præsidium har været med til at vælge løsningen:

»Folketingssalen er jo ikke bare et almindeligt rum. Det er her, alle landets store politiske debatter føres, så det er vigtigt, at så mange af Folketingets medlemmer som muligt kan være til stede. Den trådløse netadgang er et kæmpe fremskridt, og det har virkelig øget effektiviteten. En folketingspolitiker får cirka 80 e-mails om dagen, så det er guld værd at kunne rydde op i indbakken eller søge relevante informationer, mens man samtidig kan følge debatten i salen,« siger Svend Auken.

Netværksinstallationen er en Cisco-løsning leveret af HP Services i samarbejde med det lille specialistfirma Conscia.

Hos sidstnævnte ser partner Brian Luplau Folketinget som en helt særlig case story, der vil kunne danne præcedens for fremtidige sager, hvor sikkerhedskravene er høje. Derfor vil der nu for alvor komme hul på den trådløse byld:

»Der er ingen tvivl om, at det her vil blive set som en blåstempling af trådløse netværk som sikre nok for selv de mest krævende virksomheder. Jeg er sikker på, at det vil føre mange nye sager med sig,« siger han.

Selvom de to selskaber i princippet er konkurrenter, er det ikke første Conscia samarbejder med HPs konsulent-afdeling.

»Hvis vi betragter dem som den store supertanker, så er vi den lille speedbåd. I kraft af deres størrelse kan de nogle ting, som vi ikke kan, men vi har en specialistviden, som de har gavn af,« siger Brian Luplau.

I det aktuelle tilfælde har HP haft hovedansvaret og stået for levering af produkter og services, mens Conscia har designet om implementeret løsningen.

Conscia blev stiftet for tre år siden af fire udbrydere fra netværksfirmaet Acces. Selskabet stiler mod at nå en omsætning på 32 millioner kroner samt en samlet stab på 12 mand i indeværende regnskabsår, der afsluttes til sommer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere