Teknologi skal forhindre ekstreme skiskader

Et dansk forskningsprojekt forsøger at forhindre alvorlige skiskader med nyt teknologisk udstyr.

I disse uger arbejder danske forskere sammen med eliteskiløbere i det sydtyske Zugspitz-område i et projekt, der skal mindske risikoen for alvorlige skiskader med nyt teknologisk udstyr.

»Vi har omdannet en del af gletsjeren til et biomekanisk laboratorie, hvor vi følger eliteskiløbere med synkroniserede videokameraer og sensorer,« fortæller projektets leder, lektor Uwe Kersting fra Aalborg Universitets sportsteknologiske forskningsgruppe.

Der anvendes avanceret måleudstyr, som monteres mellem skistøvlen og skien. Samtidig har udøverne særlige sensor-såler i støvlerne, som kan kortlægge det skiftende pres under skiløbet, så de mange indsamlede data efterfølgende kan bruges til at analysere påvirkningen på kroppen.

Projektet skal føre til ny indsigt i mekanismerne bag de mange skader, samt i hvordan modifikationer af skistøvler og andet udstyr kan hjælpe.

I samme område afholdes i næste uge en stor konference om skisikkerhed, hvor Aalborg-forskeren også er blandt oplægsholderne.

Faren for brud og belastninger forværres i ekstreme discipliner som pukkelski og akrobatik. Dermed vokser også behovet for forholdsregler mod skader, fordi freestyle-skiløb typisk er langt hårdere ved kroppen.

»Freestyle øger især belastningen på ben og ankler, som kan få alvorlige skader. Vores håb er, at vi kan være med til at bane vejen for nye teknologier og produkter, som gør det mere sikkert for den almindelige skiløber at kaste sig over freestyle-skiløb,« siger Uwe Kersting.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere