Tele2-ejer spænder ben for IFPI

Virkningen af Pirate Bay-spærringen på Tele2 løber langsomt ud i sandet fordi teleselskabets kunder flyttes til andre selskaber uden spærring.

Musikbranchens sejr over Tele2 i Fogedretten synes at blive betragteligt mindre virkningsfuld end sagsøgerne formentligt havde regnet med.

Pirate Bay-blokeringen, som Tele2 indførte overfor sine kunder efter Fogedrettens dom i februar, er i forvejen temmelig virkningsløs, fordi et stort antal af de berørte danskere ifølge Pirate Bays egne oplysninger har brudt DNS-spærringen.

Nu vil også de Tele2-kunder, som rent faktisk retter sig efter Fogedforbuddet mod at clicke ind på Pirate Bay, blive fritaget fra blokeringen, og det af årsager, som man tilsyneladende havde overset i Fogedretten.

Samtlige kunder i Tele2 skal nemlig flyttes over til andre selskaber, og ingen andre end Tele2 har - endnu - indført blokering mod internettrafik til Pirate Bay. Flytningen har Telenor besluttet, og da Telenor er ejer af Tele2, står den beslutning ved magt.

»Vi har meldt ud allerede ved overtagelsen for et år siden, at det var vores hensigt at integrere aktiviteterne og flytte Tele2s kunder over til vore andre selskaber. At det sker nu har ingen forbindelse til den verserende sag med IFPI,« siger pressechef Peter Glüsing i Telenor, der også ejer selskaberne Cybercity, Sonofon og CBB.

De første af Tele2s omkring 50.000 bredbåndskunder fik i januar besked om at de meget gerne måtte skifte Tele2 ud med Cybercity.

Hele kundemassen skal efter planen »migreres« i løbet af i år. De kunder, der ikke tager imod tilbuddet om at fortsætte i Cybercity, må så finde sig et nyt selskab, men hvornår Tele2 definitivt lukkes og tvinger eventuelt tilbageværende kunder til at droppe forbindelsen, vil Peter Glüsing ikke ud med.

»Det er en meget stor operation og vi gennemfører den i små bidder. Jeg ønsker kun at oplyse, at vi regner med at gennemføre flytningerne i løbet af i år,« siger han til ComON.

Telenor har ikke tænkt sig at gøre mere ud af Tele2s Pirate Bay-spærrinng hos de øvrige selskaber. Grunden er, at Tele2 trods ejerskabet stadig er en selvstændig juridisk enhed - og fogedforbuddet gælder kun for denne enhed.

Ifølge ComONs oplsyninger var den planlagte tømning af Tele2 ikke en oplysning, som fremgik af sagsbehandlingen i Fogedretten.

Sagsøgerne har dog ikke tænkt sig at reagerre på, at luften nu bliver taget ud af den foreløbige sejr som Fogedretskendelsen gav dem i februar.

Hos IFPI siger juridisk talsmand Jakob Plesner, at organisationen ikke vil foretage sig noget i forbindelse med at Tele2s kunder flyttes til andre selskaber uden PirateBay-spærring.

»Umiddelbart ændrer det ikke ved Tele2-sagens status. De øvrige teleselskaber ønskede mig bekendt ikke at indføre Pirate Bay-blokeringen fordi de ville afvente udfaldet af den verserende sag. Når det foreligger, og hvis det er favorabel for os, er det klart, at vi vil gå til de øvrige selskaber og bede dem om at gennemføre blokeringen også,« fortæller han.

Fogedretsdommen, der pålagde Tele2 at blokere for kundernes adgang til Pirate Bay, er både blevet anket til Landsretten og i Fogedretssystemet som en såkaldt justifikationssag. Sidstnævnte forventes at afvente udfaldet af Landsrets-afgørelsen. Der er endnu ikke sat en dato på hvornår den principielle sag mellem rettighedshavere og internetudbydere skal indledes ved Landsretten.






Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere