ORACLE VS. HP:: HP-Oracle-fejden når nye højder

Nye angreb fra Larry Ellison får HP til at beskylde Oracle-bossen for chikane.

Fejden mellem HP og Oracle har efterhånden udviklet sig til en sæbeopera.

Først blev HPs topchef Mark Hurd fyret angiveligt på grund af en sag om sexchikane. Hans afløser blev tyskeren Leo Apotheker, som havde en fortid hos SAP. I mellemtiden var Mark Hurd blevet hyret af sin personlige ven Oracles Larry Ellison som ny meddirektør. Det fik HP til at true med retssag mod Hurd for at tage forretningshemmeligheder med til Oracle.

Situationen blev yderligere tilspidset, da HP udnævnte den tidligere Oracle-kronprins Ray Lane til ny bestyrelsesformand. I forvejen er forholdet mellem HP og Oracle anstrengt på grund af Oracles opkøb af Sun Microsystems sidste år.

Oven i det hele kom en beskyldning mod Apotheker for at have en aktie i en sag om SAPs påståede spionage mod og tyveri af Oracles software gennem selskabet TomorrowNow.

I denne uge kulminerede hundeslagsmålet så, da Larry Ellison truede med at slæbe Leo Apotheker i retten for at vidne om sin rolle i spionagesagen. Ellison annoncerede, at man under retssagen, som starter i næste uge vil fremlægge beviser for at Apotheker har spilet en aktiv rolle i tyveriet fra Oracle.

HP har tidligere afvist beskyldningerne med henvisning til, at det påståede tyveri foregik på et tidspunkt, hvor Apotheker endnu ikke var tiltrådt i SAP. I øvrigt har SAP så sent som i går lagt sig fladt på maven med en erklæring om, at man ikke vil bestride Oracles anklager, angiveligt for at undgå at sagen udvikler sig til et »mediecirkus«.

Men truslen om et retsopgør rammer HP, da det netop er på mandag, at både Ray Lane og Apotheker officielt tiltræder deres nye job.

Den eneste måde Apotheker kan undgå stævningen fra Oracle, er ved at blive væk fra HPs hovedkontor i Palo Alto på mandag, hvilket Larry Ellison efter eget udsagn udmærket er klar over.

Ellisons udfald har fået HP til at beskylde Oracle for at chikanere Apotheker i hans nye job og undergrave tilliden til HP blandt hardwaregigantens forhandlere. At HPs bekymring er reel bekræftes af rapporter i amerikanske medier om, at mange HP-forhandlere stiller spørgsmålstegn ved, hvor kanaltro den nye HP-ledelse vil være.

At Ellison ikke lægger fingrene imellem i sit korstog mod HP understreges af, at han i en officiel udtalelse har foreslået HP at ændre deres forretningsmotto fra det velkendte »Invent« til »Steal«.

Næste afsnit i sæbeoperaen opføres i den kommende uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere