Danske piratjægere indtager USA

IFPIs danske detektivfirma, DtecNet, skal nu jage amerikanere, der downloader ulovligt materiale på nettet. Amerikanske RIAA har fyret sine egne detektiver og ansat DtecNet i stedet.

Den amerikanske musikindustris lobbyorganisation, RIAA, har sagt farvel til sin stærkt kontroversielle samarbejdspartner MediaSentry, hvis arbejde har ført til tusindsvis af sagsanlæg mod menige amerikanere, som ifølge musikindustrien har deltaget i fildeling af copyrightbeskyttet materiale. I stedet er danske DtecNet kommet til fadet hos RIAA.

DtecNet er dermed blevet omdrejningspunkt for det meste af film- og musik-industriens kamp mod internetpirater verden over.

I forvejen har DtecNet aftaler med de britiske rettighedshavere og den tilsvarende interesseorganisation i Australien, AFACT.

Baggrunden for den senest formentligt temmelig fede ordre til DtecNet er en kursændring, som musik-og film-industrien er i gang med i kampen mod fildelere.

Det er kun få uger siden at RIAA meldte offentligt ud, at man vil lægge stilen om: Fremover vil man ikke længere gå efter slutbrugere, og true dem med retssager til at betale erstatning for ulovlige downloads.

I stedet vil RIAA - ligesom søsterorganisationen IFPI i Europa - satse på aftaler med internetudbyderne, som man håber at få med til en model i stil med 3 strikes and you're out - også kaldet graduated response system.

Dette system er tilsyneladende bundet tæt op DtecNets model, som holder øje med hvilke filer, der cirkulerer på fildelingsnetværk og torrenttrackere, og i samme proces indsamler bevismateriale for at ulovlig deling af specifikke, beskyttede værker har fundet sted.

ComON har tidligere beskrevet DtecNet-teknologien, som IFPI håber at få indført i Danmark sammen med organisationens graduated repsonse system.


Modellen er for tiden til diskussion i en arbejdsgruppe under Kulturministeriet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere