SSLUG ryster på hovedet af Windows-tvang

Linux-brugere stiller sig tvivlende overfor, at 96 procent af brugerne på hjemmesiden for Den Koordinerede Tilmelding skulle have Windows.

I Skåne Sjælland Linux User Group står man hovedrystende overfor Uddannelsesstyrelsens forklaringer om hjemmesiden for Den Kooordinerede Tilmelding (KOT9, som kun brugere med Windows har adgang.

Onsdag forklarede fuldmægtig Liselotte Nielsen fra Uddannelsesstyrelsen, at tal viste, at 96 procent af brugerne havde Windows, og at styrelsen derfor havde valgt at give dem tilbuddet om at få adgang til hjemmesiden, der informerer om optagelsesproceduren til de videregående udddannelser.
De sidste fire procent, som bruger andre styresystemer, var det, ifølge Liselotte Nielsen, ikke muligt at udvikle en løsning til i år.

Men den forklaring giver formanden for Skåne Sjælland Linux User Group (SSLUG), Gitte Wange, ikke meget for.
»Jeg giver ikke meget for de målinger. Det fortæller jo ikke noget om de mange browsere, der kalder sig Internet Explorer, men ikke er det,« siger Gitte Wange, der derfor mener at antallet af folk, der ikke har fuld adgang til hjemmesiden, http://www.kot.dk, er langt større.

Eksempelvis bruger mange Apple-brugere Internet Explorer, men det giver dem ikke adgang til siden.

Samtidig mener hun ikke, at det burde være det store problem fra starten af at lave en hjemmeside, som alle kunne bruge.
»Det burde ikke være særlig svært at lave en løsning som alle kunne bruge,« siger Gitte Wange.

Sagen startede i midten af juni, da ComON kunne berette om hvordan, kun brugere med Windows kan få adgang til hjemmesiden med information om optagelse på de videregående uddannelser. Det fik de radikales IT-ordfører Morten Helveg Petersen til at stille spørgsmål til videnskabsminister Helge Sander. Regeringen med Sander i spidsen havde nemlig få dage før præsenteret en stor rapport om åbne standarder i det offentliges IT-løsninger.

Helge Sander svarede, at der i det konkrete tilfælde ikke var noget at stille op, men at Uddannelsesstyrelsen arbejder med næste år at lancere en portal som er tilgængelig for alle.

ComON har forgæves forsøgt at få en uddybende kommentar fra videnskabsminister Helge Sander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere