Regeringen vil hverken sige ja eller nej til 3 strikes

Regeringen har endnu ikke taget stilling til, om Danmark skal indføre 3 strikes-modellen, hvor piraters internet lukkes. Det oplyste kulturministeren på et samråd i Folketinget.

For kun et halvt år siden gjorde daværende vicestatsminister Bendt Bendtsen det klart, at Danmark ikke vil indføre den franske model med lukning af piraters internet - 3 strikes-modellen.

I dag er regeringen uden Bendtsen og tilsyneladende mindre afklaret om spørgsmålet.

Ifølge den nyindsatte kulturminister Carina Christensen (C) er det i dag holdningen, at man må vente og se, hvad en møderække i kulturministeriet finder på af forslag. Møderækken skal finde på løsninger på problemet med piratkopiering på nettet. Indtil den kommer med sine forslag er regeringen hverken for eller imod, fortalte kulturministeren til medlemmerne af Folketingets EU udvalg i fredags, hvor hun var kaldt i samråd.


Ifølge regeringspartiernes it-ordførere er der dog ikke den store stemning for 3 strikes i de to partier, men andre indgreb vil de gerne være med til:

"Vi er meget opsatte på, at der skal gribes ind overfor piratkopiering på nettet. Det kan godt være, at det ikke skal være 3 strikes-modellen, men vi skal have en stærk politik mod piratkopiering, og jeg er ret hård i filten, hvad det angår," siger Mike Legarth, Konservative.

Adspurgt, om han vil være med til at pålægge teleselskaberne en rolle i eventuelle antipirat-indgreb, siger han ubetinget "ja."

"De (internetudbyderne, red) er jo nødt til at indgå i en løsning. Tidligere har de udtrykt stor modstand mod at blive inddraget, men jeg tror, de vil være forstående, hvis vi bliver nødt til at pålægge dem en rolle i bekæmpelsen af piratkopiering,"

Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen siger til ComON, at hans parti ikke er indstillet på at indføre den franske model herhjemme, hvor internettet simpelthen er for vigtigt for den enkelte borger. Derimod er ISP'erne i hans optik absolut ikke fredede:

"Jeg er villig til at undersøge alle virkningsmidler, som ikke direkte går ind og piller ved folks infrastruktur. Og vi kan ikke komme udenom, at teleselskaberne bør have et medansvar, når det gælder piratkopiering på nettet," siger han.

Socialdemokraterne gik sidste år sammen med SF om at foreslå en model, hvor et særligt klagenævn skulle behandle sager om krænkelser af ophavsretten på nettet.

Forslaget blev stemt ned i sidste samling under henvisning til møderækken i Kulturministeriet.

It-ordfører hos Socialdemokraterne, Ole Hækkerup, vil derfor helst afvente møderækkens konklusioner.

"Men umiddelbart synes jeg ikke, den franske model lyder særlig god. Jeg har dog ikke noget imod, at man pålægger teleselskaberne en rolle i bekæmpelsen af piratkopiering," siger han til ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere