Microsoft: Chrome OS er kun et blog-indlæg

Google er på vej med sit eget styresystem Chrome OS, men hos Microsoft tager man det helt roligt.

Microsoft reagerer afslappet på Googles planer om at udvikle sit eget open source-baserede styresystem Chrome OS. Det bliver ellers tolket som et direkte angreb på Microsofts Windows-kerneforretning. Men softwaregiganten ser ikke Chrome OS som en trussel.

»Chrome OS er indtil videre ikke andet end et blog-indlæg,« siger Microsofts Windows-chef Bill Veghte til nyhedsbureauet DPA og henviser dermed til Googles officielle blog, hvor Chrome OS blev annonceret i sidste uge.

Det Linux-baserede Chrome OS skulle være klar til mini-notebooks i anden halvdel af næste år.

Men Microsoft peger på, at der også gik lang tid før Google var klar med sine online-kontorprogrammer, der blev anset som en konkurrent til Office. Nu er Microsoft selv på vej med web-versioner af sine programmer.

I denne uge holder Microsoft sin store partnerkonference i New Orleans med 9.000 deltagere, hvor det kommende Windows 7 er i centrum. For Microsoft handler det om at sikre, at det nødvendige »økosystem« er på plads - herunder at hardware-drivere og software-applikationer understøtter den nye platform.

»Dette økosystem er nu klar takket være understøttelsen fra vores partnere,« siger Veghte.

Ifølge Microsofts egne tal er der 16.000 partnere som udvikler software specielt til Windows 7. Og antallet af early adopters, altså kunder der allerede evaluerer det nye styresystem, skulle være højere end for nogen anden Windows-version tidligere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere