Artikel top billede

B&O og YouSee går fri af nye strøm-regler

Selv store strømslugere som YouSee?s tv-boks klarer frisag.

(Opdateret) Selvom standby-forbruget på mange apparater er langt højere end den ene watt, som nye EU-regler har fastlagt som øverste grænse pr. 7. januar, så slipper de fleste igennem. Det gælder for eksempel alle B&Os apparatarer samt en berygtet strømsluger som YouSees HD-boks.

Recordere.dk skriver ganske vist i dag, at en lang række B&O-produkter krænker reglerne, fordi deres strømforbrug i standby-mode overstiger 1 watt, og at selskabet dermed overtræder lovgivningen. Men fordi B&O har indbygget en netafbryder i apparaterne, så lever de op til kravene, siger selskabets kommunikationschef Tommy Jakobsen. (artiklen er siden fjernet fra recordere.dk)

Ifølge Energistyrlsen gælder de nye regler alle elektriske apparater.

”De skal overholde standbykravene og/eller kunne slukkes,” hedder det. (Se en gennemgang af reglerne her)

”Alle B&Os apparater overholder lovgivningen” fastholder kommunikationschefen fra B&O.

Omtrent samme situation er gældende hos YouSee, hvis digitale tv-boks takket være tilstedeværelsen af en afbryderknap på bagsiden formår at holde sig fri af de nye regler – til trods for, at den ifølge YouSee har et massivt strømforbrug på hele 21 watt i standby-mode.

Ifølge YouSee’s pressechef Ib Konrad Jensen fungerer stand-by-funktionen på boksen anderledes end den standby-funktion, som de nye regler skal ramme.

”De nye regler siger, at apparaterne enten skal have mulighed for at blive slukket helt eller have en standby-funktion, hvor apparatet ikke må udføre nogen funktioner. YouSee-boksen har mulighed for at blive slukket helt og har ikke en standby-funktion, som den er defineret af EU. Der er derfor ingen konsekvenser for YouSee-boksene,” skriver han i en mail.

YouSee's boks – en Samsung SMT-H3126 PVR - bruger ca. 27 Watt, når den er tændt og altså næste tre fjerdeldele af dette, når den er i standby.

Forklaringen på boksens høje forbrug er ifølge YouSee, at den har mange funktioner: den skal afkode MPEG4 og fungere som kabelmodem, og der skal strøm til harddisken. Desuden indeholder den to tunere, en ethernetport og en kortlæser.

”Når boksen er i standby er der mange af dens funktioner aktive, både for at den kan optage planlagte optagelser, og for at opstartstiden mellem standby og tændt ikke bliver for lang,” skriver pressechefen fra YouSee.

YouSee har bedt Samsung om at undersøge hvilke muligheder der findes for at nedsætte strømforbruget, men det er naturligvis begrænset af boksens hardware. Præcis hvad og hvor meget, der kan gøres, og hvordan er endnu ikke klarlagt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere