Minimal interesse for netansøgning til universiteter

Ud af over 30.000 kvote1-ansøgere til landets universiteter, valgte kun 700 at søge via nettet. Manglende kendskab og problemer med den digitale signatur får skylden.

Unge, der gør sig forhåbninger om at starte på en universitetsuddannelse efter sommerferien, kunne i år for første gang indsende deres kvote1-ansøgning via nettet. Ud af mere end 30.000 ansøgere var det dog kun 700, der fandt vej til tasterne.

I Undervisningsministeriet er kontorchef Steffen Jensen dog alligevel tilfreds med premieren.

»Vi er egentlig glade for at starte lidt langsomt op, så vi er sikre på at det fungerede og teknikken kunne følge med,« siger Steffen Jensen til ComON.

Sidste år havde Undervisningsministeriet snigpremiere på nettilmelding, i det det var muligt at udfylde ansøgningsskemaet på nettet. Dog var det kun brugere med Internet Explorer-browsere, der kunne åbne skemaet. De problemer var løst i år. Til gengæld gav brugen af den digitale signatur problemer i år. Det er nemlig ikke alle browsere, der er i stand til at håndtere signaturen.

Ved at bruge den digitale signatur ved udfyldelsen af ansøgningsskemaet, er felterne med navn, adresse og tidligere karakterer allerede udfyldt. Oplysningerne trækkes direkte fra CPR-registret og Undervisningsministeriets eksisterende karakter-database.

Næste år regner Undervisningsministeriet med at have udvidet netansøgningen til også at omfatte ungdomsuddannelser og til dels kvote2. Her kommer man dog stadig ikke udenom at skulle indsende eksamenspapirer og lignende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere