Gyldne tider for it-konsulenter

It-beskæftigelsen i Danmark er tæt på historisk rekord, viser tal fra 2007. Konsulent-branchen brager derudaf, mens tele-branchen og it-forhandlerne oplever tilbagegang.

Det er åbenbart endnu mere attraktivt at være beskæftiget som it-konsulent end tidligere. Antallet af danskere med konsulent-status indenfor it-branchen vokser nemlig fortsat så meget, at den samlede beskæftigelse trods nedgang på andre områder af branchen nu nærmer sig historisk rekord.

I 2007 var der ifølge friske tal fra HK og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd knap 101.000 fuldtidsansatte i it-branchen. Den eksisterende rekord ligger på 105.000 ansatte med it som gebet, og de tal stammer fra lige før, boblen sprang i 2000.

»Netto er it-konsulentområdet steget med 14.000 ansatte gennem de sidste fire år, mens de øvrige erhverv er faldet. Så der er ingen tvivl om, at potentialet ligger i konsulentområdet, mens de mere traditionelle it-områder viser fald. Det er en følge af globaliseringen, hvor hardware fremstilles i lavtlønslande i Østeuropa og Asien,« siger HK-konsulent Morten Skov til Ritzau.

Væksten hos konsulent-folket tegner ikke til at stilne af foreløbigt. Ifølge en halvårlig nordisk undersøgelse blandt 9000 konsulenter foretaget af eWork og omtalt på business.dk i dag, venter 56 procent af konsulenterne, at efterspørgslen på deres kompetencer vil fortsætte i samme tempo som hidtil. Hver fjerde tror på, at efterspørgselen vil vokse noget.

»Alt peger i retning af fortsat optimisme blandt danske it-konsulenter, der stadig trodser den ventende afmatning. Vore kunder giver heller ikke udtryk for, at de vil begynde at skære ned på konsulentydelserne. Tværtimod styrkes konsulentbranchen ofte i tider, hvor opbremsning ellers præger markedet,« siger Nina Utzon, som leder søgningerne i eWork Danmark, til Business.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere