Forbudt at kigge i ansattes e-mail

En aftale mellem HK og Dansk Handel og Service betyder, at chefen ikke længere hemmeligt må snuse i de ansattes e-post, uanset om de er private eller arbejdsrelaterede.

I flere situationer har privat brug af e-mail og internet kostet ansatte deres arbejde. I foråret blev en medarbejder fyret, fordi han sendte en racistisk vittighed fra sin arbejdsplads. Den slags situationer skal undgås ved hjælp af en ny aftale mellem HK og Dansk Handel og Service.

Ifølge den nye aftale, må en arbejdsgiver kun kontrollere sine medarbejderes e-mails, hvis der er driftsmæssige og saglige grunde. Desuden skal medarbejderen været informeret, hvis e-mailen tjekkes.

Til gengæld skal virksomhederne udarbejde klare regler for medarbejdernes private brug af internet og e-mail.

"Ved at indgå retningslinjerne undgår man tvivl og vinder tryghed ved systemet. Der skal være klare linjer, så begge parter ved hvad konsekvenserne er, hvis man overskrider dem," siger Laurits Rønn, sektionschef i DHS, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Aftalen mellem HK og Dansk Handel og Service er en rammeaftale, der nu skal forhandles i samarbejdsudvalgene på de enkelte virksomheder. Den omfatter de knapt 70.000 medlemmer af HK.

Link:

  • Dansk Handel & Service' og HK Service' fælles anbefaling af retningslinier for god skik i forbindelse med Internet og e-mail



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    TIETOEVRY DENMARK A/S
    Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere