Artikel top billede

Skat fører sag mod Microsoft

Uenighed om danske skatteregler skal nu afgøres ved en domstol.

Microsoft i Danmark er uenig med de skattemyndigheder om fortolkningen af de danske skatteregler. Derfor mødes de to parter nu i retten for at få afgjort sagen.

Finansdirektør i Microsft Danmark, Lise Skaarup Mortensen, vil ikke fortælle, hvad de konkrete sager handler om. Hun nedtoner dog alvoren med henvisning til, at skattesagerne er en udløber af »fuldstændig ordinære skatteaudits«, som Skat gennemfører med jævne mellemrum over for større selskaber på områder som intern samhandel, moms og aflønning af de ansatte.

»Skat har identificeret noget, hvor vi har en praksis, som de ikke har kunnet erklære sig enig i. Samtidig er retspraksis uklar, og i den slags tilfælde kan Skat ikke foretage afgørelser, uden at vi skal igennem domstolssystemet. Set fra mit synspunkt er det udramatisk,« siger Lise Skaarup Mortensen, som samtidig understreger, at der ikke hersker en »hård tone« mellem Microsoft og Skat.

Skattesagen har dog tvunget Microsoft til at indføje et forbehold for den finansielle situation i koncernens to danske selskaber, Microsoft Danmark i Hellerup og selskabet bag koncernens udviklingscenter i Vedbæk.

»Det er ledelsens vurdering, at de endelige afgørelser ikke vil have væsentlig indflydelse på selskabets finansielle stilling. Såfremt de igangværende tvister medfører væsentlige betalinger for selskabet, vil selskabets ultimative moderselskab refundere betalingerne, således at selskabets finansielle stilling ikke påvirkes,« hedder det i regnskaberne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere


Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere