Biler kan aflyttes med Bluetooth

Med et nyt program kaldet Car Whisperer kan håndfri Bluetooth-sæt i biler bruges til at aflytte passagererne. Bilproducenten Audi mener at der er tale om et hypotetisk problem.

Tyske sikkerhedseksperter har demonstreret at biler med håndfri Bluetooth-anlæg kan være sårbare overfor aflytning. Med et nyt program kaldet Car Whisperer kan man uden større besvær hacke sig ind i Bluetooth-anlæg og lytte med i samtaler i bilen - eller selv sende lyd til bilens højtalere.

Eksperterne i trifinite-gruppen fortæller at de fleste Bluetooth-producenter bruger en standardnøgle til autentificering, som ofte er 0000 eller 1234. Dermed er det let at koble sig til systemet udefra med en bærbar computer og en kraftig antenne.

Når først forbindelsen er oprettet, kan hackeren bruge alle funktioner i det håndfri anlæg - og endda føre en samtale med bilens fører eller kopierer oplysninger om gemte telefonnumre i systemet.

Projektet blev præsenteret på den hollandske konference What the Hack i denne uge. Linux-programmet kan hentes på trifinite-gruppens hjemmeside, hvor der også er billeder fra det første succesrige eksperiment.

En af gruppens medlemmer, Martin Herfurt, stillede sig på en motorvejsbro med en retningsbestemt antenne og sigtede gennem forruden på de forbikørende biler.

»Ved en hastighed på 120 kilometer i timen kunne jeg cirka i 15 sekunder lytte med i, hvad der blev sagt inde i bilen eller hvilken radiokanal der blev spillet,« forklarer Martin Herfurt.

Hvis man vil aflytte biler i længere tid af gangen, bliver man nødt til at sigte gennem bagruden fra en anden bil, der ligger lige bagved, forklarer han. Det er dog endnu ikke testet i praksis.

Det er blandt andet bilmodeller som A3, A4 og TT fra Audi, der tilbydes med ekstra Bluetooth-modul, som er sårbare. Modulet sender selv sin id og søger efter en aktiv forbindelse - men stopper i det øjeblik der tilsluttes en Bluetooth-mobiltelefon første gang.

Audi mener derfor at der er tale om et hypotetisk problem uden praktisk betydning. Dels er sendestyrken meget lav - 2,5 milliwatt - og dels forsvinder sårbarheden, når Bluetooth-anlægget tages i brug.

»Hvorfor skulle en kunde betale ekstra for et håndfrit Bluetooth-anlæg og så ikke bruge det?« spørger Audi's pressetalsmand, Udo Rügheimer.

Men Audi vil ikke erstatte standardnøglen med en individuel kode. Det er for besværligt for kunderne, lyder argumentet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere