TV-stationer vil ikke betale for båndbredde

Både DR og TV2 afviser at indholdsudbyderne skal betale for båndbredden på nettet.

Debatten om netneutralitet er også kommet til Danmark. I næste måned afholder IT- og Telestyrelsen den første danske konference om emnet. Allerede på forhånd er meldingen fra Danmarks Radio og TV2 klar. De danske TV-stationer er ikke parat til at betale internet-udbyderne for at få prioriteret deres trafik, skriver ErhvervsBladet.

TV i HD-kvalitet fylder meget på nettet og en internet-udbyder kunne i princippet vælge at lukke for DR og TV2 eller kræve, at de skal betale for at få lov til at sende TV over nettet til udbyderens kunder. TV2 kunne f.eks. også betale en udbyder som TDC for at få prioriteret sin trafik på bekostning af DR.

Men indtil videre har TV-stationerne ingen planer om at købe sig til båndbredde i Danmark.

»Vi tror på det åbne internet og på netneutralitet. På kort sigt kunne vi måske have interesse i at få vores trafik prioriteret højere end andres, men på længere sigt er det bedst - også for vores forretning - at brugerne bestemmer, hvem der får succes, og hvem der ikke gør. Vi skal konkurrere på idéer, fremfor på, hvem der har råd til at købe sig til pladsen på nettet. Det er kun i vores interesse, at nettet er en platform, hvor der sker så meget så muligt på indholdssiden,« siger Gregers Wedell-Wedellsborg, direktør for TV2 Net, til ErhvervsBladet.

Internetudbyderen Comcast i USA har sat gang i debatten ved at forsøge at lukke for p2p-trafik, hvilket fik de amerikanske telemyndigheder på banen, og Comcast har senere truet med at skrue ned for hastigheden til de tungeste brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere