It-firmaer i pengenød

Hver fjerde softwarehus vil have tilført kapital i år for at få virksomheden på ret køl. Ifølge eksperterne er det dog kun et fåtal, som er interesseret i at skyde penge i virksomhederne.

27 procent af de danske softwarevirksomheder har aktuelle planer om at få eksterne investorer til at komme med penge, som skal finansiere driften. For it-branchen generelt er tallet 16 procent. Det fremgår af en rundspørge som revisionsgiganten Deloitte har lavet blandt 262 administrerende direktører i it-branchen.

Ifølge Deloitte og andre venturefolk, som Dagbladet Børsen har talt med, vil virksomhederne dog få svært ved at skaffe pengene. Det skyldes, at man de seneste par år med økonomisk krise har neddroslet udviklingen af nye produkter og teknologier. Og det er netop disse, som skal skaffe virksomhederne den eksterne kapital.

»Når man som softwarevirksomhederne bare har kæmpet for at overleve og ikke har haft kræfter til at udvikle nye produkter, er det meget svært at skaffe ekstern kapital, som en bemærkelsesværdig stor del af de danske softwarevirksomheder nu er på jagt efter,« siger partner i Deloitte, Kim Gerner til Børsen.

Kun det unikke får kapital
Formand for IT-brancheforeningen Jakob Lyngsø, forklarer, at det kun er de virksomheder, som udvikler produkter, der kan patenteres, der kan få kapital. Men lykkes det, er der til gengæld også penge at hente nu - i modsætning til at for et åar år siden.

»Umiddelbart efter dotcom-krisen var det ganske umuligt at få ekstern kapital ind. Nu er det overkommeligt at få penge til de gode projekter, og der er også gode penge at hente. Men det kræver, at man har et produkt med et teknologisk forspring,« siger Jakob Lyngsø til Børsen.

Det er dog kun de allerbedste projekter, som vil få kapital. Ønskerne om at få tilført penge er højere end den reelle sum, der er at hente, vurderer direktør Claus Melgaard fra ventureforeningen Innfond.

»Vi oplever klart, at der kommer færre ansøgninger, men at de, der kommer, er mere lødige end tidligere. Det betyder, at mange nye forretningsplaner ikke kommer frem i lyset, og selv om det måske er en fordel for ventureforeninger som os, er det måske ikke det bedste for den store mængde it-iværksættere, der mangler kapital,« siger Claus Melgaard til Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere