To billige tablet-pc'er med Android-styresystem

Creative er snart klar med to tablet-pc'er på syv og ti tommer i de danske butikker. Computerne benytter Android-styresystemet og får et langt billigere prisskilt end iPad og Galaxy Tab.

Siden Apple lancerede iPad, har konkurrenterne arbejdet hårdt for at skabe tablet-pc'er, der kan tage kampen op mod æbledrengenes 9,7 tommer computer.

Flere modeller er lanceret, men det er langtfra alle, som tager vejen forbi Danmark.

Samsung var først herhjemme med sin Galaxy Tab, Toshiba har annonceret sin Folio 100, der snart burde være klar, og nu er det Creatives tur til at byde ind med en ny Android-baseret tablet-pc til det danske marked.

Faktisk er der tale om to modeller med skærme på syv og ti tommer, og de går under navnet ZiiO.

De fås med indbygget hukommelse på 8 eller 16 gigabyte, og de udmærker sig ved at være udstyret med prisskilte, der er væsentlig lavere end iPad og Samsung Galaxy Tab.

Til gengæld er hardwarespecifikationerne heller ikke helt i top, og de to Ziio-modeller må nøjes med Android i version 2.1 og dermed ikke den nyeste 2.2, der har mange forbedringer, blandt andet understøttelse af Flash. Creative lover dog, at det vil blive muligt at opgradere enhederne til nyere udgave Android-styresystemet.

Ingen multitouch

Skærmen understøtter ikke multitouch, og den virker langt fra imponerende. I sidste uge fik vi kort lov at prøve en syv tommer version af ZiiO, og sammenlignet med Galaxy Tab og iPad så den usædvanlig bleg ud i farverne. Betragtningsvinklen var heller ikke fantastisk, og stod du ikke lige foran skærmen, så billedet hurtigt meget grumset ud. 

Der er i øvrigt ikke blevet plads til sim-kort i ZiiO, og derfor kan du kun komme på nettet ved at koble den op til et trådløst netværk.

Folkene fra Creative er måske klar over, at specifikationerne ikke er imponerende, og derfor forsøger de at få tablet-pc'erne til at skille sig positivt med et lille trumfkort.

Det hedder X-Fi Audio, og det er baseret på Creatives teknologi til at vride mest mulig lækker lyd ud af en komprimeret lydfil som MP3.

De nye tablet-pc'er er i øvrigt i stand til at afspille flere forskellige lyd- og videoformater som H.264, Mpeg4, WMV9, MOV, AVI og MKV.

De håndholdte Android-baserede computere fra Creative er ude i de danske butikker i begyndelsen af december, og priserne er:

ZiiO

Syv tommer skærm, 8 gigabyte hukommelse: 1.799 kroner
Syv tommer skærm, 16 gigabyte hukommelse: 1.999 kroner
Syv tommer versionen vejer 400 gram og har en skærmopløsning på 480 gange 800 pixel.

Ti tommer skærm, 8 gigabyte hukommelse: 2.299 kroner
Ti tommer skærm, 16 gigabyte hukommelse: 2.499 kroner
Ti tommer versionen vejer 650 gram og har en opløsning på 1024 gange 600 pixel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere