Jeg bliver ikke kvalt i Novo-ånden

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 5. januar 2007.


NNIT's nye chef Per Kogut frygter ikke at blive kvalt i hverken den specielle Novo Nordisk-ånd - eller ånden fra den afgående direktør.

Siden 1. januar 2007 har 42-årige Per Kogut haft ansvaret for et af landets mest veldrevne it-serviceselskaber, og de 1.000 NNIT-ansatte har i denne uge kunnet sige velkommen til deres nye administrerende direktør.
Imens går den afgående direktør, Torben Skriver Frandsen, og pakker sammen og bruger de næste tre måneder på at overdrage forretningen til sin afløser. Overdragelsen går blandt andet ud på sætte den nye mand ind i it-virksomhedens organisation og bringe den særlige Novo Nordisk-ånd videre.
Selvom Per Kogut er rendt af pladsen hos CA, har virksomheden givet ham stor frihed til at bruge tid på overtagelsen og sætte sig ind i sit nye job. En stor del af tiden er brugt sammen med Torben Skriver Frandsen, som har nedskrevet og samlet alle væsentlige forhold for NNIT i mapper.
Der er lekture til mange timers læsning for den nye mand på broen.
- Det har været en god oplevelse at arbejde med Torben Skriver Frandsen. Torben har lagt planer og stillet sig til rådighed. Den proces har været eksemplarisk. Men jeg er ikke en mappemand, og alting kan ikke skrives ned. Det handler om mennesker og menneskelige relationer. Det er det, jeg skal bruge min tid på. Og på salg og marketing. Vi skal have solgt en masse. Vi skal ud på markedet og slås på pris, kvalitet og tilstedeværelse, siger Per Kogut.

- Frygter du at blive kvalt i en "sådan gjorde Torben Skriver Frandsen-ting"?
- Nej, så jeg var jeg allerede blevet kvalt i CA, som på mange måder er en lige så disciplineret virksomhed som NNIT. Der er ligeså meget struktur hos CA som hos NNIT. Dermed ikke sagt, at jeg har tænkt mig øge mængden af struktur, siger Per Kogut.

Den tidligere CA-direktør stiller med stor international erfaring efter sine ti år hos CA.
Per Kogut er uddannet cand. scient.pol. og arbejdede frem til 1996 i rejsebranchen hos Star Tours og international projektleder hos SAS. Han kom til CA i 1996, hvor han hurtigt steg i graderne til global professional services director og senior vice president, European Services. I 2001 blev han udnævnt til administrerende direktør for Computer Associates' nordiske organisation.
Han vurderer selv, at hans stærkeste kompetencer ligger inden for salg og marketing.
- NNIT har fået en interna­tional person, der forstår it-branchen og forstår at arbejde med komplekse løsninger i komplekse industrier. Jeg skal lige vænne mig til at tale forretningsdansk, i CA foregår det hele på engelsk. Jeg vil have meget fokus på kunder og meget fokus på de ansatte. Det er ret enkelt: Har jeg glade ansatte, har jeg også glade kunder og glade ejere.
Han vil være mere kundevendt, end NNIT har været vant til, siger han, men afviser bestemt, at NNIT hidtil har været lidt for fokuseret på sin rolle som en fasttømret del af Novo Nordisk-koncernen.
- NNIT har aldrig fået klippet navlestrengen helt, og det er heller ikke et mål. Jeg synes tværtimod, at man har løst bindingen til Novo Nordisk-koncernen fint. Men derfor kan vi godt intensivere arbejdet med markedsmekanismerne, siger han.
Mellem 60 og 70 procent af NNIT's omsætning stammer fra opgaver udført for Novo Nordisk. Det kalder Per Kogut for tilfredsstillende, og han kan sagtens se NNIT udføre flere opgaver for moderkoncernen.
- Novo Nordisk-koncernens afdelinger køber jo masser af ydelser ude i byen. Dem kunne de lige så godt købe hos os, så her er der også et vækstpotentiale, siger han.

NNIT omsatte for en milliard kroner i 2006. Det var en milepæl, og vækstmålene hedder stadig 100 nye ansatte om året.
- Det en stor udfordring at skulle fastholde en meget høj vækst, der er markant højere en markedsgennemsnittet, siger Per Kogut.
Virksomheden har i dag afdelinger i Kina, Tjekkiet og Schweiz. På kort sigt skal den største vækst hentes i Nordeuropa, vurderer den nye direktør.
- Og så skal NNIT i øvrigt ikke sælges, selvom medierne jævnligt sætter et salg på dagsordenen. Jeg er ikke blevet købt for at blive solgt. NNIT er et stolt firma, som er stolt af sine resultater og stolt over at være en del af Novo Nordisk-koncernen, siger Per Kogut.

Billedtekst: Lærlingen - Jeg troede, CA var slem til forkortelser, men hos NNIT har CA mødt sin overmand, siger Per Kogut, NNIT's nye administrerende direktør, som har travlt med at lære sin nye organisation at kende. Foto: Torben Klit

OriginalModTime: 04-01-2007 14:50:22




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere