Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. august 2006.


Vidste du ...
... at bekymrede amerikanske læger har defineret endnu en misbrugs­lidelse med rødder i teknologien, som er i stigende udbredelse: OASA - Online Auction Site Addiction, eller på dansk: Afhængighed af online-auktioner?

Lige ved og næsten ...
Vi giver pokker i denne "nyheds" noget gennemtyggede status i den internatio­nale blogosfære og giver i stedet agurketidens sidste krampetrækninger skylden for at gnaske lidt videre på den: En tankestyret kørestol - og naturligvis udtænkt af japanere.
Der går formentlig endnu noget tid, før opfindelsen begynder at rulle af samlebåndet, for foreløbig eksisterer den kun som prototype (gudskelov for det) og er fremstillet af forskere på Japans universitet for elektro-kommunikation.
Angiveligt skulle teknikken fungere ved, at man iklæder kørestolsbrugeren en hætte forsynet med sensorer, som kan aflæse hjernens svingninger. Tænk "højre", og stolen drejer mod højre, tænk "venstre", og ... ja, der er så bare lige det ved det, at stolen ifølge forskerne opfører sig sådan lidt russisk rouletteagtigt ved kun at parere cirka 80 procent af de tankeoverførte ordrer.
Så med hele 20 procents sundhedsrisiko for at tage turen ned ad en skrænt eller ud foran en bus, bør driftsikkerheden nok forbedres betydeligt før, der tænkes i generel udbredelse og anvendelse!

Trådløs med hang til havsnød
18 redningsskibe, 19 fly og medfølgende redningsmandskab blev sat ind i mere end 20 omgange for at spore kilden til 279 SOS-nødsignaler, den japanske kystvagt modtog i løbet af juni og juli. Men alle som en viste alarmerne sig at være falske og kilden umulig at spore.
Trods den enorme indsats forblev mysteriet uløst, indtil det lykkedes Kanto Bureau of Telecommunications og et avanceret jetfly udstyret med sporingsudstyr at lokalisere afsenderen til en ganske almindelig trådløs privattelefon i en kystvilla i Tokyo-forstaden Chiba.
Det 15 år gamle telefonapparat af ukendt fabrikat havde aldrig tidligere vandaliseret frekvensfreden, så hvorfor det pludselig denne sommer gik bersærk på 243MHz, kan hverken dets ejer eller telefonproducenten give nogen logisk forklaring på.
Apparatet er nu stedt til evig hvile, og freden i æteren genoprettet, forlyder det fra Solens Rige.

En muldvarp i supporten?
En amerikaner, der slet og ret kalder sig Steve B., er dels læser af vores søsterblad overthere InfoWorld, dels autoriseret betatester af det kommende Microsoft-styresystem Windows Vista.
I sidstnævnte egenskab brugte han for nylig adskillige forgæves timer på at prøve at få Internet Explorer 7 til at fungere sammen med Vistas Outlook Web Access, men måtte til sidst ty til de til formålet disponible støttepædagoger i Microsofts Vista-supportdivision.
Det e-mail-genererede løsningsforslag fra en tekniker lød som følger: "Ja, jeg er selv OWA-bruger og forstår særdeles godt dine frustrationer. Brug Firefox eller Opera i stedet!"

Fælles front mod fjumretast
En fyr ved navn Pieter Hintjens, direktør for et firma ved navn iMatix, har set sig seriøst ond på et udsnit af pc-tastauret og i en sådan grad, at han på nettet har oprettet en protestbevægelse "Capsoff".
Ja, rigtigt gættet - dEt handler om den sindSSygt irriterende TAST TIL venstre kaldET Caps Lock, og SOM har det med at maniPULere med ens skriVerier aldeles upåviRKET AF forfatterens viljekraft - ikke mindst ved indtastning af cASE-SENSitive paSSWords!
Under sloganet "STOP SHOUTING!", som hentyder til visse mindre modne netbrugeres skriftlige "råberi" ved konsekvent brug af versaler, har han foreløbig startet en blog, Capsoff blog, på Google Blogger samt et diskussionsforum på Google Groups. Det skriver Wired News.
Her ønsker han at samle ligesindede om den mission at presse hardwareproducenterne til at fjerne den påtrængende tast og eventuelt erstatte den med Esc- eller Ctrl-tasterne - eller, som noget helt nytænkende, berige det værdifulde tastaturareal med en lydstyrke-kontrolknap.
- Den tast er simpelthen en pestilens. Den er alt for stor og mænger sig præcis der, hvor Ctrl-tasten engang sad, og så vidt jeg ved, bruges den ikke af andre end Nigeria-brevskrivere og Fortran-programmører!, lyder det arrigt fra initiativtageren.

Ugens citat:
"Internt joker vi med, at de såmænd bare kan efterlade deres arme her, hvis de vil af med chippene igen!"
Sean Darks, CEO i sikkerhedsfirmaet CityWatcher, om de RFID-chips, de ansatte er blevet bedt om - på frivillig basis - at lade implantere i deres arme.

Fejltrin i videnskabens mindelund
Nordøst-USA uden strøm, 1965: I Ontario tiltede et enkelt beskyttelsesrelæ med kortslutning af de tilsluttede kredsløb til følge. En syndflod af strømafbrydelser ramte 30 millioner husstande, som var uden el i mere end et halvt døgn. Et skrøbeligt, redundansløst design var garanti for, at det før eller siden måtte ske. Trods årtiers reparationer og opgraderinger gentog historien sig i 2003.

OriginalModTime: 24-08-2006 14:51:42




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere