Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. august 2006.


Vidste du ...
... at de to amerikanske teenagere, som for nylig blev anholdt, mistænkt for at stå bag tyveriet af en bærbar computer med personlige oplysninger på millioner af krigsveteraner, bærer fornavnene Jesus og Christian - og dermed fra fødslen nok var bestemt for et liv i noget tættere pagt med Biblens 7. bud?

iPhone eller ejPhone?
Den næste Apple-hemmelighed blev i løbet af sommeren frakendt sin status som hemmelighed: Der er vitterlig realiteter om en kommende iPod-afledt hybrid MusikTelefonPdaToasterBlodtryksmålerRøremaskine-med-meget-mere gadget-nyhed, indrømmer de selv i Cupertino.
I samme stund man da må konstatere, at Steve Jobs og hans raske frugtavler-svende atter engang er adskillige knopskud foran ærkekonkurrenten i Redmond (som "better Zune than never" vil forsyne markedet med en såkaldt iPod-dræber), erfarer man til gengæld også, at Apple for en gangs skyld har ladet sig overhale indenom - og tilmed af en relativt upåagtet spiller ved navn Nuvio, der siden 2003 har solgt en VoIP-tjeneste ved navn iPhone.
Officielt er Apples kommende iPhone endnu ikke døbt iPhone, men det er en kendsgerning, at Apple registrerede varemærket helt tilbage i 2002. Dermed er det heller ikke helt ude i æbleplantagen at forestille sig, at Apples advokater pt. næppe ligger på stranden, men dog vandret ... for at finde juridisk belæg for et søgsmål baseret på grumt misbrug af det eftertragtede telefon-i.

En LP er en CD er en USB
"Jeg skal lige hen i pladebutikken og købe den nye USB med Bubblies", kunne det meget vel lyde om kort tid et sted i Frankrig. For her har det lokale band, Bubblies, valgt at udgive deres næste album "Bubblegum Explosion" i MP3-filformaet på en luksuriøst emballeret USB-nøgle. Oven i købet er numrene lagt i ubeskyttede MP3-filer, så de kan kopieres alt det, man lyster, og skulle man få smag for mere, kan man frit hente to af gruppens tidligere albums på dens hjemmeside Bubblies.net.
Fremgangsmåden sigter naturligvis mod størst mulig udbredelse - uden om pengeslugende pladeselskaber. Men de fans, der synes om musikken og ønsker at bakke op om Bubblies, er da velkomne til at købe et eller andet, lyder det ufransk ydmygt på hjemmesiden.

Håndbog for missionærer
Varemærket er måske nok verdens mest kendte, men næppe det mest elskede, så Microsoft har mobiliseret vennerne - partnere også kaldet - til at bistå med at holde r.... oppe på det skrantende image.
I en slags "Bibel" i form af en artikel på den MS-venlige hjemmeside Microsoft Certified Professional Magazine Online kan Gates' udsendinge kloden rundt lære at tackle alle de Microsoft-hadere, som endnu ikke har erkendt, at de aldrig får et liv uden at købe Microsofts grej!
Al snak om overpriser, monopoldannelse, it-usikkerhed og produktforsinkelser skal systematisk fejes ind under det virtuelle gulvtæppe, så vores allesammens verden atter kan blive et godt sted at leve i.
"Af Microsoft er en gave blevet jer givet, men i sandhed også et ansvar for til alle tider at varetage, hvad eksperter hylder som verdens mest værdifulde varemærke" ... lyder den omtrentlige oversættelse i en tone, tilpasset den ophøjede mission, som nu påhviler de velsignede.

Jamen, man smider da gammel mælk ud!
Køleskabsmentalitet af værste grøntsagsskuffe viste sig at være baggrunden for gentagne problemer med en kvindelig ansats pc. Men dét havde virksomhedens helpdesk-mand ikke gennemskuet trods adskillige besøg ved bemeldte pc, som gang på gang måtte rekonfigureres helt forfra.
En dag nævner kvinden af ikke nærmere angivet hårfarve så i forbifarten, at hun for resten havde prøvet at øge pc'ens hastighed ved at slette alle filer på disken, som var mere end to år gamle - ud fra devisen, naturligvis, at alt, der var så gammelt, umuligt kunne være til nogen som helst nytte!
Efter at have holdt et langt foredrag for den (lidt for) grundige kollega om styresystemers opbygning og funktion valgte it-manden dog at glæde sig over, at mysteriet om den fejlbarlige pc nu én gang for alle var løst.

Fejltrin i videnskabens mindelund
R101-luftskibet, 1930: Syv år før Hindenburg-katastrofen havde englænderne udtænkt et smart nyt transportmiddel ­- 160.000 kubikmeter brint emballeret i en boble af stof. På sin jomfrurejse, 5. oktober, blev luftskibet ramt af et vindstød, der blæste hul i beklædningen, 48 mennesker mistede livet, og dermed sluttede luftskibseventyr brat, før det var begyndt.

OriginalModTime: 18-08-2006 09:11:29




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data Scientist til stærkt data- og analysekontor

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist til PMO
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere