Nok om alufælge og fodbold

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. juni 2006.


Efter 25 år som it-sælger havde Gunnar Jensen fået nok af kollega-snakken om størrelsen på bilfælge og fodboldresultater. Han kvittede sit faste job hos StorageTek og er i dag forfatter til bøger om livsfilosofi.

Hvis man går og tror, at it-sælgere ligner hinanden til forveksling og kun interesserer sig for at lande fede kontrakter, køre i biler med 18-tommer alufælge og tale fodbold i rygepauserne... har man ret. Samtidig tager man selvfølgelig også uendelig fejl. For nok findes der stereotyper inden for alle brancher, men folk er nu engang forskellige, uanset hvilken branche, der er tale om.
Gunnar Jensen, 52 år, er på mange måder ret forskellig. Han har været it-sælger gennem 25 år hos blandt andet Siemens, Ericsson og StorageTek. Han har aldrig interesseret sig for fælge og har også andet end fodbold i hovedet. Han har brugt meget af sin tid på at læse bøger om livsfilosofi, spiritualitet og metafysik, og han kan i dag kalde sig forfatter og udgiver af sin egen bog, "Hvad nu hvis...", der foreligger på fire sprog, dansk, engelsk, tysk og spansk.

Bogen skal inspirere til at forstå verden på ens egne præmisser. Den giver ikke nogen svar, den stiller derimod en masse spørgsmål. Det er så op til læseren at finde sine egne svar på spørgsmålene.
For eksempel stiller Gunnar Jensen disse spørgsmål i bogens første kapitel:
- Hvad nu hvis det, vi har lært om naturens love, ikke er rigtigt?
- Hvad nu hvis der er et liv efter den fysiske død?
- Hvad nu hvis livet ikke er tilfældigt og uretfærdigt, men fuldstændig retfærdigt til sidste millimeter - så længe man ser det samlede billede og ikke kun et specifikt menneskes specifikke liv?
Det kan Gunnar Jensen begribeligvis ikke give svarene på, og prøver det heller ikke. Han vil bare gerne være med til at løfte måske en lille bitte flig af årsagen til, at der findes mennesker på planeten, der gør, som de nu en gang går rundt og gør, siger han.

- Jeg var faktisk træt af, at jeg så sjældent havde lejlighed til at tale med mine kolleger om dybere emner. Hvor kommer vi fra, og hvad er meningen med livet? Hvad sker der, når vi skal herfra? Det er emner, der altid har optaget mig meget, siger Gunnar Jensen.
I januar sidste år sagde han sit job op hos StorageTek. Han havde besluttet, at han ville forfølge sin drøm om at skrive en bog og få den udgivet.
- Jeg har brugt mange år på at spekulere over, hvordan verden hænger sammen. Jeg havde været i StorageTek i seks år. De var målløse, da jeg fortalte, hvad jeg skulle lave i stedet for, siger Gunnar Jensen.
Selvom det er de gode spørgsmål og ikke de korrekte svar, der i dag er Gunnar Jensens levevej, er han sikker på én ting: Livet handler primært om at have en positiv indstilling til livet og tilværelsen.
- Det kan it-folk på min alder, der for eksempel mister jobbet, bruge til noget. Livet er ikke slut, bare fordi din arbejdsplads ikke har brug for dig mere. Det kan da godt være, du ikke får en tilsvarende job igen, men så må du tænke i andre baner. Se på mig. Jeg mistede ikke jobbet. Jeg fravalgte det, fordi jeg hellere vil lave noget andet. Det bliver man ikke for gammel til, siger Gunnar Jensen.

Når vi dør, lever vi videre. På en eller anden måde. Det er Gunnar Jensen sikker på. Han hælder mest til tanken om, at universet er forbundet i et kredsløb. De tanker er inspireret af 1920'erne store danske tænker, Martinus, som skrev Livets Bog i 12 bind.
Gunnar Jensens egen Hvad nu hvis-bog betegner han som det modsatte af missionerende. Han henter lige gerne indsigt fra videnskab og fysik, som fra religion, spiritualitet og etik.
- Men jeg vil kunne se logikken. For eksempel mener jeg nok, at Jesus har eksisteret og sagt kloge ting, men at en gud skulle have sendt ham til Jorden for at dø for vores synder, kan jeg slet ikke tro på. Bogen er netop ikke et opgør med særlige trosretninger inden for religion eller videnskab. Man skal træffe sine egne valg blandt livets muligheder. Bogen er helt fri for dogmer. Derfor kan den heller ikke fornærme eller provokere frit tænkende mennesker, siger han.

Gunnar Jensen er født i Bindslev i det nordligste Nordjylland. Ringe jobmuligheder bragte ham efter uddannelser som edb-assistent, revisorassistent og merkonom, til Taa­strup uden for København. Her traf han i 1980 sin mexicanske kone, som var stewardesse på ferie i København. Mødet fandt sted på det gamle Vin & Ølgod, som Gunnar besøgte med sine kolleger, mens Roxana var der med sin mor, såmænd. Gunnar og Roxana blev gift kort tid efter, fik børnene Olga og Anna, og har været sammen lige siden.
Det er blandt andet den slags hændelser, der har sat tankerne i sving hos Gunnar Jensen.
- Hvad er sandsynligheden for, at man møder sit livs kærlighed under de omstændigheder? Jeg ved det ikke, men det kan ikke være helt tilfældigt, siger han.
En af de positive ting, han har taget med sig fra sin tid som sælger, er golfen.
- Når vi havde kunder på besøg, gik vi tit på golfbanen. Det er enormt svært, men jeg besluttede, at jeg ikke ville være den allerdårligste.
Når han ikke svinger golfkøllerne sammen med sin kone, arbejder han på sin nye bog. Den skal handle om lykke. Han vil også ud og holde foredrag og undervise. Han har stor lyst til at inspirere folk med sine tanker om meningen med livet.
- Jeg vil ikke fortælle folk, hvordan de skal leve. Det rigtige for mig er ikke nødvendigvis det rigtige for dig. Men hvis jeg kendte sandheden, skulle jeg selvfølgelig nok fortælle den, siger han med et grin.

Billedtekst:
ULYST - Jeg har aldrig været
it-sælger af lyst. Det var selvfølgelig sjovt at lande en stor kontrakt, men jobbet har ikke kunnet fylde mit liv, siger Gunnar Jensen, tidligere
it-sælger og forfatter til bogen
"Hvad nu hvis..."

OriginalModTime: 08-06-2006 15:19:26




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere