Her er de uskrevne it-regler

Din computer bryder altid sammen lige før en backup, og hvis du reparerer en pc for en ven, er du hans it-supporter for evigt. Se de uskrevne it-regler her.

Det kræver ikke lang tid sammen med en computer, før der hurtigt begynder at tegne sig et mønster.

Ja, der er ligefrem nogle uskrevne regler for, hvordan livet med teknologien er.

Du kan eksempelvis være næsten sikker på, at din pc dør, lige før du skal i gang med en backup, som du har udskudt gang på gang.

Vores amerikanske kolleger på pcworld.com har sat sig for at få skrevet de uskrevne it-regler ned. I alt er der 35 regler - hele listen kan ses her - og vi bringer et udvalg af de bedste:

Regler for brug af computer

1. Hver gang der kommer en sikkerhedsopdatering fra Windows Update, vil opdateringen ødelægge to eller flere ting på din pc.

2. Harddisken dør altid lige før, du har besluttet dig for at tage backup.

3. Hvis du skruer kabinettet på din pc fast efter at have rodet med indmaden, er du sikker på, at computeren ikke virker efterfølgende. Hvis du derimod ikke skruer kabinettet fast, så virker computeren fint.

Regler for teknisk support

1. Hvis du reparerer en pc for en ven eller et familiemedlem, så bliver du automatisk deres it-supporter på livstid.

2. Hvis du anbefaler et elektronisk produkt, som du har brugt uden problemer, til en ven eller et familiemedlem, så vil deres udgave være fejlbehæftet og kræve reparationer.

3. Hvis du på arbejdspladsen fremviser blot den mindste form for it-evne, så vil it-afdelingen begynde at sende besværlige medarbejdere hen til dig med bøvlede spørgsmål.

Regler for færden online

1. En måned efter du har accepteret at være "venner" med din chef på Facebook, så vil du fortryde det - i stor stil.

2. Jo mere elendig en webside er, desto værre er reklamerne, der omkranser den.

3. Hvis du skal skrive en "captcha"-kode for at kommentere en blog eller oprette en mail, vil du altid skriver tallet 1, når siden vil have dig til at vælge et lille L. Det samme gælder for bogstavet O, som forveksles med tallet 0.

Regler for mobil teknologi

1. Opladeren til din nuværende mobil vil ikke virker med den næste telefon, du køber.

2. Opladeren til din bærbare computer vejer halvdelen af, hvad din computer vejer.

3. Batteriet til din bærbare computer vil blive drænet dobbelt så hurtigt som normalt, hvis du har glemt at få din oplader med på farten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere