Hellere mikrobryggeri end mikrochip

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. maj 2005.


It-øl Danmark kan udvikle sig til et regulært øl-turistland med alle de små, spændende mikrobryggerier, der skyder op i disse år. Bag flere af bryggerierne står tidligere it-folk, der er trætte af uhåndgribelige løsninger: De vil kunne mærke og smage det, de producerer.

It-folk er stærkt repræsenteret som ophavsmænd til flere af de små bryggerier, der i disse år skummer op rundt omkring i landet.

Ølbryggerbølgen skyller hen over landet i disse år, og pudsigt nok er det mange af de it-iværksættere, der i 1990'erne startede it-virksomheder, som i dag foretrækker en tilværelse med foden under egen gærtank.
Men der er en væsentlig forskel på it-iværksætterne fra dengang og øl-bryggerne i dag: De hjælper hinanden. Det er utænkeligt for mikrobryggere ikke at hente råd og inspiration hos de andre. Den spejderånd eksisterede ikke i 90'erne.
- Vi hjælper hinanden, og der er ingen forretningshemmeligheder. Det er en kæmpe forskel i forhold til dotcom-tiden, siger Kristian Olsvig, tidligere it-mand, i dag bryggeren bag Heimdal-Bryg i Ledøje vest for København.

Fra Ølfabrikken i Tisvildeleje i Nordsjælland lyder forklaringen fra medejer Christian Skovdal Andersen, tidligere Windows-udvikler, at der er ikke nogen konkurrence lige nu, og øllet er ufatteligt let at sælge.

Men hvorfor er det lige it-folk, der skifter til øl-branchen?

- Folk i it-branchen hylder princippet "Keep it simple". Der er jo kun to bogstaver i it og øl, lyder en sober vurdering fra IT-Brancheforeningens kommunikationschef, Henrik Egede. Han afviser selv at drikke mange øl, men siger, at IT-Brancheforeningen forholder sig positivt til både øl og it-branche. At netop it-folk hopper på ølvognen, undrer ham ikke.
- It-folk har tit et iværksætter-gen, og it-branchen er generelt leveringsdygtig i iværksættere til mange forskellige brancher, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere