Har du chattet med en IBM'er i dag?

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. april 2005.


IBM har fundet på en ny måde at skaffe medarbejdere på: Interesserede kan chatte live med en medarbejder på nettet.

Hvor fusioner ofte betyder, at det nye selskab skal bruge færre folk, er situationen den modsatte for det fusionerede IBM og Mærsk Data.
En traditionel annoncekampagne gav 1.200 ansøgere, men koncernen forventer vækst over hele året, primært inden for transport, logistik og SO (Strategisk Outsourcing). Uden at kunne sætte nøjagtige tal på, skal IBM ud og hente flere hundrede nye ansigter - og hvordan gør man så lige det i en situation, hvor it-arbejdsmarkedet er i gang med en bundvending og der igen er rift om de skarpeste it-hjerner?
Hos IBM har marketingchef Claus Lønborg tænkt utraditionelt. Hvad med at lade nogle af vores ansatte chatte med anonyme, potentielle kandidater?
- Jeg har ikke hørt om denne form for rekruttering før, hverken i udlandet eller herhjemme. Selvom vores traditionelle annoncekampagne gav mange ansøgere, søger vi stadig flere. Nu bruger vi online-mediet aktivt. Det er billigere, og så skaber det opmærksomhed hos de potentielle kandidater, som egentlig ikke er i en jobsøgningssituation, fortæller Claus Lønborg.
Man kan chatte med en IBM'er to timer om dagen, så længe kampagnen kører, og de tre 'chat-huntere', som IBM kalder dem, har haft 200 chats om dagen. Chat-hunteren sidder foran en pc og et webcam, mens chatteren i den anden ende er anonym.

Chat-hunteren svarer på spørgsmål og henviser til relevante personer, hvor interesserede kan udfylde ansøgningsskemaer, se listen over opslåede stillinger og hente mere information om jobbene.
Der er selvfølgelig både seriøse og useriøse henvendelser: De, som er på jagt efter en ny stilling, og de, som blot er kommet til at klikke på IBM's annoncebanner, der ligger på en række hjemmesider, blandt andet Computerworlds, og så bliver lidt forskrækket, når en person i den anden ende svarer.
- Så kan de finde på at bestille to ristede med brød, griner John Garner, konsulent og en af IBM's tre chat-huntere. Han oplever til gengæld en positiv respons, hvor spørgsmålene især går på indholdet af de opslåede stillinger. Hvis den anonyme chatter ønsker at blive kontaktet for en jobsamtale, tager John Garner imod kontaktoplysningerne og sender dem videre i organisationen.

Billedtekst:
snak - Jeg tror, anonymiteten i konceptet er sundt for den indledende dialog, siger John Garner, en af IBM's ‘chat-huntere', der skal skaffe nye kolleger til virksomheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere