Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. marts 2005.


Vidste du at..
...Sydkorea har verdens største internet-udbredelse?

Dirty og digital
Den stort Oscar-vindende filmlegende Clint Eastwood har planer om atter at kravle i sit over 30 år gamle Dirty Harry-kostume. I et mindre format, vel at mærke, for denne gang vil Harry Callahan udelukkende rulle sig ud i et computerspil.
Clint Eastwood lægger både udseende og stemme til spillet, som kommer på markedet med de næste generationer af Playstation- og Xbox-konsollerne senere i år og til næste år, skriver The New York Times.
Og der er givet noget at glæde sig til, for det nye spil vil lægge sig tæt op af stil og atmosfære i de gamle Dirty Harry-film, hvoraf den første, som kom i 1971, af anmeldere fik prædikatet "fascistisk og dybt umoralsk".
Måske endnu en indbringende million dollar baby for 74-årige Eastwood?
Billedtekst:
MAKE MY DAY Dirty Harry Callahan er forlængst gået dvd-vejen, men snart er han også på spil på computeren - med original "indmad" oven i købet.
Foto: Amazon.com

Gi' et spark og ta' på ferie
En hollandsk e-butik har udtænkt et noget specielt forretningskoncept med en noget speciel kundegruppe for øje. Butikken på adressen www.dumpjeschatje.nl sælger egentlig ferierejser, men hjælper forinden selv kunderne med behovet for at komme laaaangt væk ved at rådgive om - og levere redskaber til - at dumpe den kæreste, man egentlig længe har haft lyst til at udskifte med en ny og bedre model.
Rådene er enkle: Potentielle kunder af hunkøn skal blot insistere på, at de vil have et barn, mens hankøns-desertører kan komme hjem med den ultimative hadegave: Et sæt undertøj i str. XXXL. Så skulle dén være hjemme - hvorefter man altså, ifølge firmaets filosofi, selv vil foretrække være ude! Man kan så for eksempel flygte med sin kolde skulder til de varme lande. Skulle udskiftnings-processen vise sig mere genstridig end som så, er hjemmesiden også leveringsdygtig i skabeloner til dumping på skrift, lige til at downloade og formuleret enten som et forretningsbrev eller et svidende digt - alt efter temperament.

Tjekket til gyngestolen
Fordommene står i fuldt flor hos det tjekkiske firma Jablotron: Den motorisk og sansemæssigt udfordrede bedstefar-generation m/k kan ikke finde ud af ny teknologi!
At end ikke de allestedsnærværende mobiltelefoner skulle kunne trænge ind hos de færdige-med-fyrre+, må være tanken bag dette vidunder: En mobil i indpakning a la et konventionelt telefon-monster med display og tastatur i overstørrelse og ifølge firmaets hjemmeside skrællet for al overflødig feature-dekadence - selv menu-håndteringen er alders-censureret bort!
På The Register, som formidler denne nyhed, undrer de sig over, hvad der skulle få ellers prisbevidste modne mennesker til at ofre over 1.200 kroner for en telefon anno forrige århundrede, hvis eneste forskel fra den ægte vare er, at den savner en ledning. Og, nå ja, så kan den selvfølgelig sms'e - hvis udvalgte progressive oldinge ellers skulle være nået ud over den vildfarelse, at forkortelsen står for "send mere søbemad".

Ugens citat:
"Det er lidt sørgeligt, at man reelt kan huske de ting."
Ukendt, gråhåret deltager i Share-brugerguppens 50 års-jubilæums-konference om elektronhjerner, hulkort og andre it-historiske effekter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere