Her er it-dimsen der ændrer dit liv

Nu kan snart du udnytte internettets mange informationer blot ved at knipse og uden at starte en computer op. Det hele sker takket være en it-dims, der består af mobil, kamera og projektor. Se den i aktion her.

Forestil dig at du havde internettet med dig overalt. Ja, ja, det har du selvfølgelig allerede i dag, hvis du har en bærbar computer og et 3G-modem.

Men prøv at forestille dig, at du kunne bruge internettets muligheder uden at hive computeren frem. Som en slags sjette sans.

Forestil dig, at du står i elektronikforretningen og skal vælge mellem to computere. Automatisk vil karakteren fra PC Worlds anmeldelse blive projekteret på produkterne, og du ved, hvad du skal tage med hjem under armen.

Lyder det syret? Som science fiction? Det er det langt fra, og for nylig kunne forskere fra det amerikanske universitet MIT fremvise en it-dims, der faktisk kan bruges på denne måde.

Den er skræmmende nok skabt af produkter, der allerede er tilgængelige i butikkerne og koster ikke mere end 350 dollar, cirka 2.000 kroner.

Dimsens hjerne er en mobil, men består derudover af et kamera, der indsamler oplysninger, og en miniprojektor, der spytter informationer ud.

Eksempelvis kan du holde armen frem, og projektoren viser tallene fra en mobil. Så er det bare om at trykke på huden, og webkameraet opfanger tastetrykkene.

Desuden genkender dimsen bestemte fingertegn. Så hvis du farer vild, kan du gå hen til nærmeste væg og kalde Google Maps frem og derefter med tegn zoome ind og ud på din nuværende placering. I princippet kan du bruge enhver overflade til at få fremvist informationer.

Forskerne regner ikke med, at den endelige version af it-dimsen ikke vil koste mere, end hvad vi i dag giver for en mobiltelefon.

I videoen herunder gennemgås it-dimsen, men hav lidt tålmodighed med videoen, da tempoet i begyndelsen ikke er voldsomt højt. Efter et par minutter vises potentialet for it-dimsen, der godt kan gå hen og ændre dit liv:

Tak til vores læser Klaus Høngaard for tippet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere