Billigere, enklere og større storage fra IBM

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. oktober 2004.


Tirsdagens præsentation af to nye storage-systemer fra IBM vil på længere sigt føre til en gennemgribende ommøblering af markedet, fastslår leverandøren selv.
storage
IBM lancerede i denne uge to nye brugervenlige og udgiftsbesparende disk arrays, DS6000 og DS8000, til henholdsvis den øvre del af midrange-segmentet og til high-end-storage. Begge produkter byder på større fysisk lagringskapacitet, modulær arkitektur, udvidet visualiseringsteknologi og er betydeligt mindre omfangsrige end tidligere versioner.
DS8000 til high-end-lagring er udstyret med avanceret 64-bit Power5-processorer og markedsføres i henholdsvis tovejs- og firevejs-controller-konfigurationer. De vil siden blive fulgt af ottevejs- og 12-vejs-versioner, oplyser IBM.
DS8000 er kompatibelt med andre leverandørers storage-systemer og bruger SAN Volume Controller (SVC) software til visualisering. DS60000 er baseret på IBM's Power4-processor og markedsføres i en 3U-kabinet-konfiguration, der supporterer 16 drev og 13 udvidelsesporte. Det rummer helt op til 67Tb storage og 4Gb cache.
- Denne annoncering kommer til at ændre markedet fuldstændigt, så om fire år fra nu vil alt se helt anderledes ud, siger chefen for IBM's system- og teknologigruppe, Bill Zeitler.
Bill Zeitler mener, at balancen på storage-markedet vil forskyde sig fra at være leverandør-kontrolleret, til at kunden sidder med magten.

Unik garantiordning
I Danmark vil priserne på de to systemer starte på 620.000 kroner. DS6000 og DS8000 har som standard fire års garanti på hardware og software, hvilket ifølge IBM Danmark er unikt på markedet. Systemerne vil være tilgængelige fra den 3. december 2004.
- Det her en af de vigtigste nyheder på storage-området i mere end 10 år. I IBM fokuserer vi på innovation, og vi ønsker at være klart foran inden for storage, siger Ib Sørensen, Country Manager IBM Storage, i en pressemeddelse.
- I dag kan vi sætte et nyt prisniveau og tilbyde nye valgmuligheder ved at kombinere almindelige komponenter med nyskabende teknologier fra mainframeområdet, supercomputere, og det giver uovertrufne virtualiserings- og styringsmuligheder. Man kunne fristes til at sige, at moderen er en mainframe og faderen en bladecenter, forklarer Ib Sørensen.
Ifølge analyseinstituttet IDC havde IBM globalt 21,7 procent af markedet for high-end-storage i 2003, mens EMC sad på den største andel med 34,9 procent.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udbudsjurist til Danmarks største IT-udbud

Unik System Design A/S

Head of Internal IT

Politiets Efterretningstjeneste

Udviklingsorienteret Service Level Manager til PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere