Udnyt USB-harddisken og USB-nøglen fuldt ud

Selv om du har masser af plads på USB-harddisken eller USB-nøglen, kan enhederne nægte at tage imod store filer. Vi viser dig her en finte, så du alligevel kan gemme løs uden besvær.

Pokkers! Den nyindkøbte USB-nøgle på 16 gigabyte nægter at tage i mod din store fil på fire gigabyte. Nu havde du ellers lige lært, hvordan du laver en ISO-fil af en dvd, som du dermed ville kunne afvikle på din minibærbar uden optisk drev.

Inden du mistænker USB-nøglen for at være defekt, er det god idé at undersøge, om den kører med filsystemet FAT32.

Hvis det er tilfældet, er den øvre grænsen for filstørrelser nemlig lige omkring fire gigabyte, og derfor nægter USB-nøglen at tage i mod større filer, eksempelvis en dvd-film kamufleret som ISO-fil.

Heldigvis findes der en simpel finte, så du alligevel kan få de store filer til at virke. Det kræver, at du ændrer USB-nøglens filsystem fra FAT32 til NTFS. Det er en simpel proces, men du skal være opmærksom på, at der er både fordele og ulemper ved indgrebet.

Fordelen er naturligvis, at du kan udnytte kapaciteten på din USB-nøgle langt bedre og have store filer gemt på enheden. Det koster dog lidt på effektiviteten, da USB-nøglen med NTFS ikke længere vil virke med forbrugerversioner af Windows, der er ældre end XP. Men i dag er det vel de færreste, der fortsat hygger sig med Windows 98 eller Millennium.

Ændringen fra FAT32 til NTFS kan også betyde et tab i hastigheden, når der overføres data til og fra USB-nøglen. Hvis hastigheden er meget vigtig for dig, så skal du overveje, om en konvertering er det rigtige valg.

Sådan gør du

Finten, der gør din USB-nøgle i stand til at håndtere store filer, virker også med USB-harddiske, som benytter filsystemet FAT32.

Start med at tage en sikkerhedskopi af det materiale, som du allerede har på USB-nøglen (eller USB-harddisken). Under normale forhold kan du godt ændre filsystemet fra FAT32 til NTFS, uden der slettes filer, men tag nu backup for en sikkerheds skyld. Der er ikke noget værre end filer, der forsvinder.

Følgende konverteringsmetode fungerer i Windows XP.

Gå ind i Enhedshåndtering: højreklik på Denne computer. Vælg Administrer. Klik derefter på Enhedshåndtering og en ny menu åbner sig til højre.

Marker den enhed, som du gerne vil have til at understøtte NTFS. I det her tilfælde er det en USB-nøgle fra Kingston.

Højreklik og vælg Egenskaber - efterfulgt af fanebladet Politikker. Nu vælger du Optimer for ydelse og klik ok.

Gå i Denne Computer og højreklik på din USB-nøgle. Klik på punktet Formater.

Nu har du mulighed for at vælge NTFS og konverteringen til filformatet kan sættes i gang med et tryk på Start-knappen i bunden af boksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere