Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. august 2004.


Sikkerhedszone mod Gates-crashing
En privatfest 18. juli påkaldte sig mere end almindelig opmærksomhed i området, da politiet i flere dage lagde en jernring om indfaldsveje til lands, vands og i luften i miles omkreds af det private hjem.
Nu var det imidlertid heller ikke nogen helt banal nabofest, men et gæsteopbud bestående af medlemmer af USA's guvernør-forening - National Governors Association, skriver CNet. Ej heller var det private hjem et hvilket som helst parcelhus, men Bill Gates' 4.500 kvadratmeter store residens ved Lake Washingtons bred.
Den såkaldte "Gates Residence Security Zone" involverede et beredskab, som ellers kun ses ved beskyttelse af vigtige militær- og flådeanlæg, men etableredes i denne sjældne civilist-sammenhæng som værn mod "terror, sabotage og lignende undergravende handlinger".

En slæbbar score-fon
Sommerens genudsendelser på tv er blot toppen af isbjerget. "Retro" er hot nutid mere end nogensinde, hvilket også en selvbestaltet telefon-designer har fået øje på.
I sin lille London-lejlighed fabrikerer Nicholas Roope "en omvendt verden", som ifølge nyhedsbureauet Reuters har bragt ham i spalterne af både modemagasiner og teknologi-sprøjter som herværende: En alt andet end handy mobiltelefon, døbt Pokia.
Pokia-telefonen findes i mange modeller, men med det fællestræk, at man taler og lytter i et godt, gammeldags, tungtvejende telefonrør af plastic - eller endnu mere populært - sort bakelit anno 1950'erne og 60'erne (billedet). Røret er forbundet til jakke-, bukselommen eller en taske med en for datiden ligeså karakteristisk tyk, snoet telefonledning. I kablets anden ende finder man så en helt almindelig mobiltelefon.
Nicholas Roope mener, at producenterne af moderne mobiltelefoner er gået på akkord med designet i bestræbelserne på at gøre telefonerne stadigt mindre, hvilket han altså godt vil ændre på. Desuden peger han over for Reuters på en særlig gevinst ved opfindelsen, ud over mode-appeal'en, nemlig score-effekten:
- Det første, folk på gaden spørger mig om, er "virker den?". "Prøv lige at ringe mig op", lyder mit svar, og vupti, har jeg deres telefonnummer.
Pokia-kreationerne sælges for højeste bud på eBay.com.

Gratis "pottepejler" til iPod
Et designfirma i London, Nykris Agency, har lanceret en interaktiv tjeneste ved navn pPod, som med tekst, tale og musik viser vej til Londons offentlige toiletter. Den nyttige service er tiptop-gennemført med muntre toilet-anmeldelser og tilpasset stemningsmusik med titler som "Cosmic Winds" og Händels "Water Music".
pPod kan downloades gratis fra www.nykris.co.uk og fylder 7 MB.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere