Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 2. juli 2004.


En skytsengel ved navn Nokia
Selv om det næppe vil ændre stort på statistikken, findes der nu mindst ét eksempel på, at mobilsnak under bilkørsel direkte kan redde liv, skriver The Register.
En flok landevejsrøvere forsøgte at stoppe en sydafrikansk lastvognsschauffør på farten. I en personbil kørte banden op på siden af vogntoget og skød med skarpt ind gennem sideruden.
- Jeg så et lysglimt og følte samtidig en voldsom smerte i min hånd, fortæller chaufføren, André Steyn.
En pistolkugle havde boret sig ind i Steyns hånd og hans Nokia-mobil vist sig fra sin mest uselviske side ved at udgøre et skudsikkert skjold mod hans hovede.
Nokia'en døde, landevejsrøverne opgav deres forehavende og stak af, og André Steyn fik sin læderede hånd repareret på hospitalet. Den selvopofrende mobiltelefon (model ukendt) har Steyn nu ophøjet til skytsengel og erstattet med en splinterny Nokia 6610i.

Billedtekst:
Specielt en ældre Nokia-model kan udgøre et fortræffeligt panser mod løsslupne pistolkugler.
Foto: Torben Klint

iPod i eventyrland
Skulle Apple Computers' Steve Jobs komme til at savne inspiration til videre produktudvikling af den populære musikspiller iPod, kan han blot ty til det selvbestaltede "udviklerforum", der boltrer sig på http://gallery.ipodlounge.com. Det skriver Wired News.
Typisk for Apple-produkter knytter der sig i visse kredse kultagtig begejstring for spillemaskinen, hvilket ikke mindst ytrer sig i iPodlounge'n, hvor amatører og professionelle har haft gang i Photoshop-paletten for at skabe deres mere eller mindre fantasifulde bud på, hvad en iPod - også - ville kunne bruges til.
Video- og pda-funktionalitet står tilsyneladende højt på ønskelisten, selv om de visioner så vidt vides ikke er blandt Steve Jobs' prioriteter. Men i en fantasiverden skal man jo ikke lade sig kue af "spielverderbere" som batterikapacitet og produktionsomkostninger - hér kan alt naturligvis lade sig gøre.

Billedtekst:
Generelt er de Photoshop-hjulpne bud på iPod'ens alter ego af høj teknisk kvalitet.

"Mere søvn (og sex) - mindre skærm!"
Man kan med rette hævde, at den tyske investeringsbank Dresdner Kleinwort Wassterstein fører saven lige lovligt tæt på sin egen gren ved at bede sine kunder tænke mindre på penge!
Skal man tro nyhedsbureauet Reuters (og det plejer man vel), så opfordrer banken i en skrivelse kunderne til at undlade at sidestille "penge" med "lykke", dyrke mere sex (helst med én, de elsker), søvn og motion - og mindre "kursrytteri" foran computerskærmen.
Ordlyden er efter sigende forfattet af bankens interne strateg, James Montier, som dog, i en bisætning, erkender, at "en lille smule penge nok er en forudsætning for en vis lykke".

En "gemütlich" penneven!
Et ellers festligt drikkelag udviklede sig til noget af en gyser for en englænder ved navn Daniel O'Dee. I sin brandert havde han - for en kort bemærkning - sat sin krop til salg for højstbydende på eBay, beretter avisen The Sun.
Selv om eBays stab var hurtig til at annullere den ureglementerede auktion, var en sulten tysk kannibal - "Donnie, the Hannover Cannibal", som han kaldte sig - endnu hurtigere til at notere sig O'Dees e-mailadresse, hvortil tyskeren sendte et tilbud på 2.000 britiske pund for "et friskt lig".
En svarmail fra Daniel O'Dee, der forklarede, at der havde været tale om en joke, stillede på ingen måde tyskerens appetit. Efter først at have udtrykt sin skuffelse gik han yderligere i kødet på O'Dee og nærmest tryglede englænderen om at hjælpe ham med et friskt lig. O'Dee undlod at svare, hvilket yderligere udløste en dødstrussel fra tyskerens side.
Episoden med "den hyggelige fætter" er foreløbig resulteret i, at Daniel O'Dee i hvert fald dropper Tyskland som sommerferie-rejsemål!

Til det virtuelle voldsorgie
I fremtiden behøver pc'ens ve og vel ikke være truet, hvis fejlmeldinger, frosne programmer, en død markør eller sort skærm skulle bringe ens blodtryk op på det niveau, hvor alt kan ske!
Inden man fysisk går løs på det troløse udstyr, er der fysisk afløb at hente flere steder på nettet (hvis man ellers kan nå derud på sin handicappede computer!?). For eksempel på www.coopergriggs.com/flash/nf.html, hvor man kan lade sine aggressioner gå ud over en møghamrende irriterende "cannot be displayed"-side, eller på www.inicia.es/de/Turbo_J/metele.html, hvor computer-hardware kan bringes i en omtrent ligeså miserabel stand som efter en analog bersærkergang - og så kan man oven i købet score point på sin indsats!
Den tekniske support til ens mere eller mindre fatale computer-problemer må man til gengæld stadigt søge mere konventionelle veje for at finde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere