Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. april 2004.


Børne-"mishandel" på eBay
Et nytænkende forældrepar i den tyske by Rennerod i Bayern havde åbenbart fået den idé at udskifte den gammeldags ørefigen med hammerslag, da de satte husets otte-årige datter til salg på online-auktion.
"Man kan lege med hende, bruge hende som grillmad eller sælge hende til sigøjnere", lød salgsargumentet blandt andet i tilbuddet på eBay. Startprisen var ifølge Associated Press sat til en euro, som var blevet handlet op i over 25 euro, inden auktionen blev lukket.
Det hele var ment som en joke, undskyldte den 35-årige kvinde og 41-årige mand sig over for politiet, som var blevet alarmeret af en net-surfende byfælle, der havde svært ved at få øje på det sjove i den anderledes form for børnerevselse.
EBay ser traditionelt med alt andet end milde øjne på folk, der forsøger at afhænde mennesker, helt eller delvist, på auktion.

Billedtekst:
Igen, igen: Man kommer ikke langt med at forsøge at sælge mennesker - samlet eller som reservedele - på eBay.

En lidt for udsat post
Det lokale postkontor i den tyske by Gelsenkirchen havde ganske vist observeret, at der på en ganske bestemt rute forsvandt usædvanligt mange pakkeforsendelser, men kunne i første omgang ikke bevise, at skylden lå hos den medarbejder, der betjente ruten.
Det klarede det pågældende postbud imidlertid også glimrende selv!
Den 37-årige tysker var faldet for fristelsen til jævnligt at få postpakker op under neglene og skilte temmelig offentligt med sin nebengesjæft på online-auktionen eBay, hvor tyvegodset blev afhændet.
Den ulovlige pakkeløsning gik godt sådan cirka en 150.000 kroners-tid, skønner politiet, som blev prajet af en musiker, der i første omgang undrede sig over, at et sjældent mundstykke til en klarinet, han havde bestilt til forsendelse, aldrig dukkede op - og i anden omgang over, at en lokal person kort efter havde et nøjagtigt tilsvarende mundstykke under hammeren på eBay.
Under en efterfølgende razzia på postbudets bopæl fandt politiet ikke blot mundstykket, men bjerge af forsvundne pakkeforsendelser.

Supersonisk fejlpejling
At teknologi fra tid til anden svigter, er ingen nyhed. At mennesker også oplever deres "udfald" er heller ikke nyt, men kombinationen af begge dele kan til gengæld være ganske underholdende. Som i dette tilfælde, hvor en belgisk bilist i en "Mini" gik i politiets radarfælde med en målt fart på 3.380 kilometer i timen - eller cirka tre gange lydens hastighed.
Den påståede trafikforseelse fandt ifølge BBC News sted i en Bruxelles-forstad i december. Den drønede hele vejen gennem det autoriserede system og dumpede noget tid senere ind ad brevsprækken som skriftligt bødeforlæg hos den grænseoverskridende bilist.
Efter, for en sikkerheds skyld, at have kontrolleret Mini-speedometerets angivne topfart, trøstede bilisten sig dog med, at der nok var tale om en fejl og lod bøde være bøde. Først da myndighederne noget tid senere ville stævne manden for den ubetalte regning, kom sagen i hænderne på en embedsmand, der kunne lægge to og to sammen:
"For en god ordens skyld kontaktede vi lige det lokale politi for at høre i hvilken højde, det hurtigtgående overlydsfly havde fløjet over Boulevard Lambermont", siger han til BBC.
Bilisten har nu fået en undskyldning og den defekte radar et serviceeftersyn, forsikrer politiet.

IPod - nu som taskenspiller
Det kan godt være, at der p.t. mangler sød musik i det beckhamske ægteskab, men det kan den kvindelige part, Victoria, så ifølge IDG News Service kompensere for ved at lytte til digital musik på sin personlige iPod-spiller.
Og netop her ligger er oplagt marked, mener nyhedstjenesten - ikke blot for parforholdsterapeuter og paparazzi-fotografer, men for "hotspot"-modehuset Gucci, som har designet en helt speciel taske til den lille Apple-tingest (billedet). For hvis først den tidligere Spice Girl dukker op i de kulørte spalter med sin iPod i moderigtig indpakning, så er dillen hjemme!
Såvidt vides er det endnu kun Gucci i USA, der tilbyder at opgradere iPod-ejere til at være med på noderne i mere end én forstand. Pris: 199 dollars - eller næsten det samme som en ny iPod, der i dagens mønt over there koster fra 299 dollars og opefter.

Solhverv eller fyraften?
Som om de ikke havde været nok igennem de stakkels ansatte i Sun Microsystems, som i nyere tid har måttet sige farvel til 3.500 kolleger og goddag til en myriade af chef-rokader!
I det amerikanske Computer Reseller News (CRN) kunne de så for nylig se deres, endnu regerende, topchef Scott McNealy citeret for at have dybvandsbomber rettet mod hver eneste medarbejder, som - underforstået, mener The Register - ikke passer sit arbejde tilfredsstillende.
I interviewet siger McNealy i en kommentar til udnævnelsen af en intern medarbejder som ny Chief Operating Officer: "We have ... a very tightly managed executive review process with a depth charge (dybvandsbombe, red.) on every job inside the company".
Selv om Sun er kendt for en, i mange henseender, nytænkende ledelsesfilosofi, mener The Register at kunne afkode, at McNealy nok har sagt/ment en "depth chart" - altså et middel for ledelsen til at have grundigt styr på indholdet af hvert job i virksomheden.

Billedtekst:
Suns topchef Scott McNealy er rigtigt nok ynder af kontrol, men bombetrusler er ikke blandt midlerne. Arkivfoto

Smæk til pjække-rabat
Tilsyneladende er det ikke kun pub-livet, der frister englænderne til lange - og uproduktive - arbejdsdage. Landets største forlystelsespark, Alton Towers, har for nylig gennemført en spørgeskema-undersøgelse blandt sine gæster og erfaret, at en ud af tre voksne pjækker fra arbejde for at besøge stedet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Den viden har nu fået Alton Towers til at indføre en særlig rabat for besøgende i dagtimerne midt på ugen - et tilbud, som parken markedsfører massivt, blandt andet via en ny hjemmeside med adressen "ihatework.co.uk" (billedet).
"Uetisk og uansvarligt", tordner en arbejdsgiver-sammenslutning, Federation of Small Businesses, der tæller mere end 185.000 medlemmer, og som åbenbart synes, at de har problemer nok i forvejen med at få de ansatte til at passe deres arbejde. Foreningen vil nu indklage forlystelsesparken for Storbritanniens Advertising Standards Authority for at få stoppet den pjækkelokkende annoncering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere