På jagt efter stjerner

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 20. juni 2003.


Danske iværksætter-virksomheder får hjælp til internationale vækstambitioner fra nyt initiativ, der indbefatter ventureselskaber og verdensførende it-selskaber.

startskud
Håbefulde og innovative danske it-virksomheder får en håndsrækning til at komme ud over de hjemlige grænser.
Det sker, når European Tech Tour lader verdens førende ventureselskaber og virksomheder møde lokale, kommende it-stjerner. I løbet af to intensive dage mødes op til 25 udvalgte iværksætter-virksomheder med de mest relevante og indflydelsesrige topfolk.
Tidligere har lovende iværksætter-virksomheder kunnet power mingle med folk som CEO Bob Bishop fra Silicon Graphics Corp., partner Frankie Tan fra Vertex Management eller Time Magazines Jennifer Schenker.
European Tech Tour Association er en schweizisk-baseret nonprofit-organisation, der har som formål at udvikle stærke europæiske it-selskaber. Målet forsøges nået ved at gennemføre netværksarrangmentet fire gange årligt i forskellige europæiske lande. I august kommer turen til Danmark.
Over sommeren skal organisationen finde de mest spændende og innovative små it-virksomheder.
- Dels vil de lokale ventureselskaber og it-selskaber kunne identificere egnede kandidater, dels forventer vi, at interesserede virksomheder selv melder sig via en annoncekampagne, siger Carsten Blom-Hansen, der er ansvarlig for arrangementet i Danmark og til daglig seniorkonsulent i Teknologisk Innovation.

Produkt under udvikling
I alt forventer European Tech Tour at arbejde med hen ved 100 virksomheder på den bruttoliste, der skal kortes ned til 25. I projektet arbejdes der sammen med hele den samlede danske venturebranche, heriblandt Internet Venture Scandinavia, 3i, North Zone Venture, Dansk Kapitalanlæg og Vækstfonden, om at finde de bedst egnede.
Carsten Blom-Hanssen pointerer, at "start-up virksomhed" skal opfattes bredt. Også virksomheder med 20 til 50 ansatte og et par år på bagen vil blive taget i betragtning, mens det er afgørende, at virksomheden har et produkt under udvikling for at være interessant.
European Tech Tour Association har til dato afholdt 11 arrangementer i Europa, hvor mere end 275 start-ups er blevet udvalgt - og flere af dem opnåede at få tilført kapital.
En næsten lokal succeshistorie er skånske Anoto i Lund, som efter den svenske European Tech Tour indgik en aftale med Logitech, der kommer på markedet med et produkt baseret på Anotos teknologi.

Boks:
European Tech Tour Association
¥ Skal finde frem til enestående innovative it-projekter, der kan hæve det europæiske teknologiske niveau.
¥ Skal introducere de udvalgte virksomheder til de stærkeste globale investorer, selskaber og rådgivere.
¥ Skal som nonprofit-organisation være med til udvikle innovative europæiske, high-tech virksomheder.

Billedtekst: De lokale ventureselskaber og it-selskaber vil kunne identificere egnede kandidater, ligesom interesserede virksomheder selv kan melde sig, fortæller Carsten Blom-Hansen, der er ansvarlig for European Tech Tour-arrangementet.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere