Forretnings-tungsten

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. juni 2003.


Konserative Palm Tungsten/C bryder ikke nogen grænser, men rammer målgruppen midt i skriveunderlaget.

Trådløshed
Der er faktisk ikke noget nyt ved denne Palm enhed. Der har længe været Pocket PC-enheder på markedet med IEEE 802.11b trådløst netværk. Enheder med små tastaturer er der også på markedet, og 400 MHz ARM-processorer er tæt på at være standard for lommecomputere. Palms andre modeller er lettere end den 184 gram tunge Tungsten/C, der har lidt B&O-tyngde over sig. Palm har fået foldet det hele ind i en velfungerende enhed, som har svært ved at finde konkurrenter på markedet. Men Microsoft kommer snart med en opdatering af deres styresystem til lommecomputere, som dermed bliver til Pocket PC 2003. Der vil komme en stormflod af nye enheder i denne forbindelse, hvilket kan betyde at markedet vil ændre sig ganske kraftigt. Varmbølgen fra de mange nye trådløse hotspots vil nemlig gøre lommecomputere med indbygget IEE802.11b til en populær produktkategori

Nemt at være løs på tråden
Palm Tungsten/C er beregnet til brugere i omgivelser med trådløst netværk, der lige har brug for at checke epost, kalender med mere. Den nyeste version af Palms software giver endda mulighed for at synkronisere lommecomputeren til dens tilknyttede pc via en vilkårlig TCP/IP-forbindelse. Dermed kan man altid være opdateret.
Med i enhedens ROM ligger der epost, webbrowser og en VPN-klient, sammen med alle de normale Palm-applikationer. Det betyder, at selv efter en total nulstilling af enheden kan man føre sig frem rent administrativt. Set fra en it-afdelings stress-kontor er det en god ting. Der skal ikke installeres ekstra software for at komme på netværket eller fortages mystiske konfigurationer.
De eneste ankepunkt, vi har, er fraværet af en krypterings-applikation, og ønsket om en browser, der udnytter skærmen bedre. Palm har forsynet denne enhed med en overlegen processorkapacitet, der sammen med et letdrevet styresystem giver massevis af muskler til applikationer, og derfor kunne Palm godt have indføjet disse ekstra egenskaber.

Hurtig lommecomputer
Vi oplevede Palm Tungsten/C, som den hurtigst reagerende lommecomputer på markedet.
En lidt uformel sammenligning med en Compaq H3950 bekræftede dette. Applikationerne reagerer hurtigere, og fremvisning af for eksempel digitale billeder sker simpelthen langt hurtigere på hurtigløberen fra Palm.
Det er helt rigtigt af Palm at putte et lille tastatur på enheden, derved slipper travle business-brugere at skulle lære sig den skærmskrift, som både Palm og Microsoft benytter sig af. I denne Palm er der skærmskiftssystemet Grafitti 2, som udnytter hele skærmen som skriveareal og nu har fået visuelt feedback på skærmen, hvilket gør det nemmere at lære. Men tastaturet er glimrende og fint til at skrive en sætning eller to med.
Alt i alt en glimrende lommecomputer for forretningsbrugere, der lever i en trådløs verden.

Boks:
Palm Tungsten/C

4.495 kroner med moms

www.palm.com

God og skidt

¥ Alt-i-en pakke
¥ Råstærk kapacitet
¥ God skærm
¥ Fornuftigt tastatur
¥ Veldesignede applikationer
¥ Nem opsætning

¥ Lidt svag browser
¥ Mangler kryptering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere