Instant alt muligt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. maj 2003.


Det er en god ide med en softwarepakke med programmer relateret til cd og dvd-brænding. Det har Pinnacle også opdaget - men gid de havde lagt flere fornuftige programmer i deres InstantCD/DVD-pakke, der dog indeholder en enkelt perle.

Hovsa-pakke
Det er umådeligt populært at brænde digitalbilleder og video på cd eller dvd i øjeblikket. Både Ulead og Pinnacle melder om stigende salgstal for denne kategori af programmer. Derfor er det oplagt at opbygge en programpakke med en flok programmer, der har relevans i forhold til at danne cd'er og dvd'er med medieindhold.
Uheldigvis har Pinnacle kun et eneste rigtig godt program i deres pakke, nemlig Pinnacle Expression dvd-medieprogram. Resten af pakken er fyld fra hylderne. Nu kunne det have været tæt på genialt, hvis pakkens omdrejningspunkt var et album-program, som man kunne bruge til at holde styr på mediefilerne. Og ud fra dette så styre arkivering og brænding af digitale medier. Men sådan er det ikke.

For let programpakke
Pakken indeholder et program, der kan danne almindelige lydcd'er for eksempel fra MP3-filer, og et program der kan danne MP3/WMA-cd'er. Det er i virkeligheden to mutationer af samme program, der virker som om, at det er bygget på brænderprogrammet Nero Burning ROM. Dertil kommer en sampleprogram til at danne musik med, som er en dårlig kopi af Sonic Foundry Acid, da Pinnacles program er svært at bruge og ikke rummer originalens fleksibilitet.
Ud over det er der en flok programmer, der kan få en cd til at opføre sig som en lille harddisk. Der er også et backup-program, som kan foretage backup på cd'er eller dvd'er. Dette program er på samme niveau som Windows' eget backup-program, og dermed lidt overflødigt. Endelig er der et kopiprogram, der kan tage en ikke-kopibeskyttet video-dvd og klemme den ned på en cd - inden for rimelighedens grænser.
Vi har ikke set en nemmere måde at konvertere hjemmebrændte dvd'er til cd'er eller tage backup af dem. Desværre er der ikke så mange, der har brug for den facilitet.
Sagen havde set anderledes ud, hvis programmet kunne håndtere kopisikrede dvd'er, men så havde Pinnacles hovedkvarter næppe været højere end to cm efter, at copyright-organisationerne havde været der.

Guldprogrammet Expression
Men der er også en perle i Pinnacles mediepakke. Programmet Expression er et af de få dvd-programmer, der håndterer digitalfoto og video lige godt. Programmet er beregnet til brugere med minimale video-forkundskabers, og det er da også nemt at tilslutte en digital camcorder og danne en dvd/video-cd direkte ud fra videobåndet.
Den nyeste version af Expression giver mulighed for at erstatte lydsporet på videoen, hvilket kan være en redning, hvis lydsporet er fyldt op med ivrig snak fra fotografen. Den vigtigste årsag til at købe InstantCD/DVD er helt klart Expression, men dette produkt kan også fås separat.

Billedtekst:
Pinnacle har gjort deres bedste for at integrere en flok svagt sammenhængende cd/dvd-programmer. I øvrigt er det vigtigt, at der ikke er andre videoredigeringssystemer end Pinnacles på pc'en, da Expression er ret sart med dette.

Boks:
Pinnacle InstantCD/DVD
Pris 495,- kr. inklusive moms
www.pinnaclesys.com
God og skidt
¥ Praktisk programsamling, hvis man har smidt program-cd'erne væk til sine cd-brænder.
¥ Pinnacle Expression er en perle.
¥ Uintegreret og ugennemtænkt programpakke.
¥ Mangler albumprogram.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere