Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. april 2003.


Sådan skal den kringles!
Oslo: Den norske online-avis Digi.no er faldet over et raffineret tilbud med særlig appel til den frankofile verden (men andre må også godt være med).
Nu kan man hævde, at amerikanerne måske selv har været ude om det, da de - ugevis inden Irak-krigen - begyndte at bekrige franskmændene på sidstnævntes kulinariske finfølelse. Dermed kan man også hævde, at man ikke skal kaste med pomfritter, når man selv er en saltkringle É
Det begyndte med, at ordet "French" over there blev et fyord, og at førnævnte pomfritter (blandt meget andet) pludselig skulle hedde "Freedom Fries" i stedet for "Beeeeep Fries".
Men franskmændene kan meget andet end pomfritter, de er også ophavsfolk til den kendte Alsace-specialitet "bretzel" - herhjemme kendt som en saltkringle (det ene billede). Kringlen er ikke mindst berømt for, at en vis nusiddende USA-præsident 14. januar 2002 besvimede, da han var ved at blive kvalt i Èn af slagsen og blev lettere kvæstet (det andet billede), da han slog hovedet mod et bord i faldet ned fra sofaen.
Visse franskmænd skønner ikke, at præsidenten har taget nævneværdigt ved lære af den episode, og at succesen, som led i den indbyrdes krigsførelse mellem de to ellers så allierede, må kunne gentages.
Det står alle frit for at forsøge ved at klikke sig ind på www.bretzelforbush.com, indbetale syv euro og få en saltkringle sendt over Atlanten som pakkepost, direkte leveret til Det hvide Hus. Oven i købet går en hel euro af beløbet til et (andet) velgørende formål, nemlig til nødlidende børn.

Foto: Scanpix/Reuters

Legetøjsaktier endte som
matadorpenge
San Francisco og Valby: Der er absolut ikke noget at grine ad, selv om man, set i bagklogskabens ulideligt klare lys, burde have besiddet et vist forbehold mod at investere i dotcom-aktier - og så i en legetøjsbutik!
Nedfaldet fra den bristede dotcom-boble ramte i hvert fald ubarmhjertigt tæt på, da et brev fra banken forleden dukkede op på nærværende journalists hjemadresse og blændede kraftigt ned for drømmene om en forgyldt alderdom.
Brevets overskrift "værdiløse aktier" var kun begyndelsen:
"Vi vil gerne orientere Dem om, at É eToys Inc. aktier er erklæret værdiløse og annulleret. Med venlig(!) hilsen É".
Det er ganske vist hele to år siden, den amerikanske online-legetøjsbutik indgav konkursbegæring efter en kort og stormfuld karriere. EToys havde, få år forinden, været blandt de mest succesrige dotcom-foretagender, mens vi alle endnu troede at "e" var begyndelsesbogstavet i "hurtig rigdom".
En ny online-butik er i dag (gen)åbnet" under samme navn, så sporene skræmmer åbenbart ikke visse andre.

Til salg: Led fyr,kun lettere brugt
London: Smart idÈ, men heller ikke denne gang faldt den i tråd med eBays politik, og auktionen er nu annulleret. Det, man kunne have købt - og der nåede faktisk at komme otte bud, inden eBay trak stikket ud - var en lettere brugt hustyran, som kort forinden havde droppet sin samlever. Sælgeren var samleveren, som mente, at hun lige så godt kunne forsøge at score kassen på at være blevet kasseret.
Hvad de interesserede bag de otte bud så end ville med en kæreste, der vil behandle dig rigtigt, rigtigt dårligt, give dig hjertesorger og det lavest tænkelige selvværd" (som det så lovende lød i salgsmaterialet), forbliver en gåde. Måske var det den medfølgende bonuspakke - i form af en æske lykkepiller - som sælgeren mente, den heldige vinder ville få hårdt brug for, der trak mest!

Den hensynsfulde telefon
London: "Han ser sgu lidt ophængt ud, kan du ikke ringe igen senere?".
Sådan kan det komme til at lyde, når der ringes til fremtidens "kloge" telefon, hvis menneske lige nu er ved at færdiggøre den rapport, som egentlig skulle have været afleveret for tre timer siden.
Forskere ved Carnegie Mellon-universitetet i Pennsylvania arbejder i hvert fald helt seriøst med en teknologi, som de siger, vil kunne bruges til både instant messaging og i fastnet- og mobiltelefoner. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Som en anden psykoanalytiker vil systemet kunne aflæse kropssprog og analysere, om en person er for travlt optaget til at tale i telefon. Tegnene vil være sådan nogle som heftig computer-tastning, en lukket kontordør, en samtale med en anden person eller tidspunktet på dagen.
Telefon-computerens programmering er baseret på forudgående studier af fire forsøgspersoner i forskellige travlheds-scenarier og det har, ifølge bladet New Scientist, "faktisk gjort computeren bedre end mennesker til at aflæse, når en person har for travlt til at blive afbrudt".

Bærbart vand i dyre dråber
London: Flere engelske byer hærges for tiden af trick-
tyve, som giver sig ud for computersælgere og snører tilfældige mennesker på gaden. En af de seneste episoder fandt ifølge Reuters sted i den sydengelske by Hampshire, hvor en mand på p-pladsen foran et supermarked fik tilbudt at købe en bærbar computer - og to videokameraer - til en særdeles fordelagtig pris.
Køberen sagde "top" til handelen, og sælgeren gik afsted for at bringe varerne retur i en stor taske. Køberen gav ham det aftalte beløb på 600 pund (cirka 6.600 kroner) - blot for efter sin hjemkomst at opdage, at det var, hvad han havde betalt for en taske fyldt med vand i plasticflasker! Ingen bærbar, ingen videokameraer!
Endnu et eksempel på, hvad mange i forvejen anede, at det altid er godt at møde computersælgere med et vist forbehold!

Gasset ihjel af mobilos
Nairobi: Hvor går grænsen for, hvor meget man bør sætte på spil for at redde en tabt mobiltelefon?
Ja, for tre kenyanske mænd blev den sat helt naturligt, da de alle omkom i bestræbelserne på at hjælpe Èn af slagsen tilbage til sin rette ejerkvinde. Denne drabelige kendsgerning fremgår i Yahoo News.
Kvinden var trådt af på naturens vegne på et dertil indrettet, endda overordentligt naturligt sted af slagsen: En træk-og-slip-løs latrine - da hun tabte sin mobiltelefon direkte ned i det mørke hul i jorden.
Ude af sig selv over tabet tilbød hun straks 1.000 shillings (cirka 90 kroner - en formue i et land, hvor langt over halvdelen af befolkningen lever for under syv kroner om dagen) til en eller anden, som kunne skaffe hende telefonen tilbage.
Den første, der forsøgte, dukkede aldrig op af hullet, hvorefter hans ven kravlede ned for at hente ham, men snublede på stigen på vej ned og forsvandt selv. Den tredje redningsmand blev hurtigt bevidstløs, men blev hevet op af hullet af til-ilende, og en ambulance blev tilkaldt. Manden døde dog på vej til hospitalet.
- Dampene må have været ekstremt giftige i betragtning af, hvor hurtigt ofrene blev bevidstløse, siger politichefen i Mombasa. Og nej, kvinden fik aldrig sin dræber-mobil igen!

Kvindens bløde 3G-punkt
Oslo: Kvinder er slet ikke så elektronik- og dingenot-forskrækkede, som man gik og troede, skriver Nettavisen.no. Tværtimod så tyder en ny undersøgelse på, at netop kvinderne bliver storforbrugere af fremtidens mere alsidige mobiltjenester.
Markedsføringsbureauet Euro RSCG står bag undersøgelsen af tredjegenerations mobiltelefoni, eller UMTS, og den viser, at de avancerede funktioner, som følger med den nye teknologi, har en særlig stærk appel til kvinder. Direktør i Euro RSCG Matt Donovan mener, det skyldes kvinders forkærlighed for at kommunikere i almindelighed - og for at kommunikere "på et dybere plan" i særdeleshed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere