Video til de hurtige møder

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. januar 2003.


LK har anvendt videokonferencer i næsten to år. Det er specielt mulighederne for mange små møder, der gør teknologien brugbar.

Videomøder
Den danske producent af el-installationsmateriel LK har anvendt videokonferencer i op mod to år fortrinsvis i forbindelse med møder i den nordiske del af organisationen.

- Naturligvis kan man spare rejseaktivitet ved videokonferencer, men den store fordel ligger i de små hurtige møder, som man kan holde i et projektforløb. Det er dejligt nemt lige at kunne samles og bruge en whiteboard-tavle og vise ting frem, selv om man er geografisk adskilt, siger udviklingsingeniør Martin Milling, som mener, at videomøder af denne type er meget nyttige i et projektforløb.

- Men man skal lære at bruge denne type møder i et projektforløb, og de erstatter ikke socialt samvær. Derfor er de mindre velegnede i starten af et projekt, hvor man skal lære hinanden at kende, siger han.

God mødeform
Martin Milling mener, at videomøder er en bedre mødeform end telefonmøder, idet de efter hans mening er mindre trættende og mulighederne for blandt andet at kunne vise produkter frem og diskutere dem er en stor fordel.

Videokonferencer er for Martin Millings vedkommende mest blevet brugt til afklarende eller kreative møder. Men til andre tider erstatter videomødet et regulært møde, for eksempel et projektmøde. I disse tilfælde er formalia og forberedelse på mindst samme niveau som ved andre møder.

- I forhold til almindelige møder kræver videomøder i andre sammenhænge kun minimal forberedelse. Det ligger i, at videokonferencer kan bruges til møder, som opstår på grund af et akut behov. Og så er der ikke en stor formel agenda til mødet, siger Martin Milling.

Det betyder også, at videomøder ofte er ret uformelle:
- Mediet betyder, at der skal læres en ny form for mødedisciplin. Man taler for eksempel ikke i munden på hinanden eller går uden for kameraets synsfelt, men smutter det, så går det også.

Nærvideomøde
Man har ikke anvendt muligheder ved videokonferencer som deling af programmer eller virtuelle whiteboards i LK.
- Vi har ikke haft behovet - endnu, kommenterer Martin Milling.

Da næsten alle møder har været interne i den nordiske del koncernen har man heller ikke haft problemer med videokonferencer på tværs af tidszoner.

Til gengæld vil man i fremtiden satse på nær-videomøder. Det betyder at LK's bygninger i Ringsted vil få et videokonferencelokale, sådan at der kan holdes konferencer med hovedkontoret i Ballerup.

- Det er muligt, at der ikke er langt mellem Ringsted og Ballerup, men selv her forventer vi at opnå fordelene ved de små hurtige videomøder.

Billedtekst:
- Man skal lære at bruge videomøder i et projektforløb, og de erstatter ikke socialt samvær, siger udviklingsingeniør Martin Milling, LK.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere