Oticon med i kapløb om IST-priser

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. november 2002.


Med det avancerede høreapparat Adapto er danske Oticon A/S med i kampen om en af de tre European IST priser, der uddeles på IST 2002.

EU-forskning

På konferencen IST 2002 - Partnerships of the Future - handler det ikke kun om netværk og nye teknologier. Der skal også uddeles tre priser til de bedste og mest innovative produkter inden for informationssamfundsteknologi (IST) i Europa.

European IST Prize er en af de fornemste udmærkelser, der kan tildeles europæiske IST-produkter. I år konkurrerede 437 firmaer og institutioner fra 27 lande om at komme mellem de 20 vinderprodukter, der nu konkurrerer om de tre store priser på konferencen. De 20 vindere præmieres med 5.000 euro og et certifikat, mens de tre vindere af hovedpriserne får 200.000 euro og et trofæ. Vinderne afsløres på IST 2002 på mandag klokken 18.

- Vi er naturligvis stolte over, at vores avancerede høreapparat Adapto er kommet mellem de 20 bedste produkter i Europa. Det betyder meget for vores virksomhed, da vi befinder os i en meget hård branche, hvor den opmærksomhed og synlighed, vi opnår som følge af prisen, er meget positiv for vores forretning, siger Jes Olsen, som er erhvervs- og produktudviklingschef hos Oticon A/S.

Oticon er en del af den danske William Demant Holding Group, som er verdens næststørste leverandør af høreapparater. Gruppen har ca. 4.000 ansatte, og koncernomsætningen var i 2001 på tre en halv milliarder kroner.

- Adapto har nu været på markedet i et år og har vist sig at være en enestående løsning for hørehæmmede. Apparatet har overgået vores egne forventninger, siger Jes Olsen.

Fik klistermærker
I 1999 vandt det danske firma Run Time en af de tyve IST-priser for deres produkt "Furnish e-com", men det har ikke haft den store betydning for firmaets salg.

- Vi fik nogle klistermærker, vi kunne klæbe på vores produkter, men det var vist også, hvad vi fik ud af det, siger Flemming Stein, der er Product Manager for Run Time.

Run Time har i dag 65 ansatte og er en del af canadiske Geac Computer Coportation Limited, der er en af verdens største ERP-leverandører, der har 3.350 ansatte fordelt på 65 kontorer verden over.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere