Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. oktober 2002.


"Gået til frokost" [Enter]
Framingham: Tænk bare på, hvad en enkelt, lillebitte computerbruger kan udrette af bøvl for (og foranledige af hånlig latter hos) den alvidende IT-nørd, øhhÉ. -ekspert. Og tænk så på, hvad et større antal brugere, som går i kvaje-massepsykose på Èn gang, kan udrette! Som nu i denne flerbruger-anekdote, formidlet af Computerworlds amerikanske pendant:
Den kvindelige IT-supporter fattede simpelthen ikke, hvorfor virksomhedens ERP-system gik fuldstændigt i selvsving af overbelastning i medarbejdernes frokostpause.
En snak med brugerne skulle dog snart kaste lys over problemet:
Frokostpausen varer en time, og systemet er indrettet til at logge brugerne af automatisk, når de ikke har brugt tasterne i tre kvarter.
Så for at undgå at blive logget af, havde damerne i debitorbogholderiet i samlet flok fundet ud af at sætte "enter"-tasterne i spænd under deres klipsemaskiner.

Æblekrig om øst og vest
San Francisco: Atmosfæren har i den sidste uges tid været mildt sagt rådden mellem Apple Computer og Computerworlds amerikanske moderselskab IDG.
IDG-afdelingen med betegnelsen IDG World Expo, der arrangerer konferencer og udstillinger, har nemlig besluttet at flytte fremtidens østkyst-version af arrangementet Macworld Expo (der finder sted om sommeren) fra New York til Boston. Boston har tidligere huset arrangementet, som dog i de seneste par år er blevet holdt i New York.
Hvad, der præcist er problemet med Boston, står ikke helt klart, da Apple er tilbageholdende med at kommentere sagen offentligt. Men i hvert fald gjorde nyheden om flytningen Apples ledelse så gal i skralden(!), at den prompte truede med at trække virksomheden helt ud af arrangementet - ikke blot på østkysten, men også vinter-expo'en til januar i vestkystbyen San Francisco.
Tilsvarende har chefen for IDG Expo, Charlie Greco, på et tidspunkt i kampens hede truet med at udelukke Apple helt fra Macworld, også fra San Francisco-arrangementet. Samtidig har han pointeret, at østkyst-expo'en i alle tilfælde fortsætter - med eller uden Apple.
Ved redaktionens slutning var der dog indledt en våbenhvile i æblekrigen, som skulle sikre, at Apple er med på Macworld i San Francisco til januar.

Billedtekst:
Stemningen er nu knap så "wild" i vest som i øst. I hvert fald skulle Apples deltagelse på Macworld Expo i San Francisco til januar være sikret.

Aibo i hjulestemning
New York: Årets amerikanske julegave-hit, og et perfekt match under plastic-juletræet, må blive denne uundværlige løbehjuls-rulleskøjte-cykel til Sonys robothund Aibo. Transportmidlet "Speed Board" lanceres i hvert fald derovre i bekvem god tid før gave-sæsonen (primo november), skriver Cnet, og til en pris, som burde være peanuts for dem, der i forvejen har betalt næsten 20.000 kroner for at blive Aibo-ejere - nemlig sølle 2.000 kroner.
Angiveligt skulle Aibo, ophøjet til/på det hjulede aggregat, nu være i stand til at tage sig en lille svingom, men hvordan køretøjet ellers præcist opgraderer kræets egenskaber, står endnu noget uklart. Ej heller er det vist, hvornår ekstraudstyret indfinder sig på det danske marked.

Billedtekst:
Foto fra us.aibo.com




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere