Danionics optimistisk på trods af svigtende salg

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. september 2002.


Batteriproducenten Danionics nedjusterer forventningerne til årets omsætning med mere end 50 procent, men bevarer optimismen på baggrund af nye ordrer til hardwareproducenter.

I år 2000 var odenseanske Danionics den hurtigst voksende IT-virksomhed herhjemme. Fynboerne nåede en omsætningsfremgang på over 7.000 procent, der primært skyldtes store batterileverancer til Compaqs (nu HP's) lommecomputer iPaq. Omsætningen er vokset støt gennem de seneste fire kvartaler, men forventningerne til omsætningen er nu reduceret fra 450-650 til 200-250 millioner kroner. Den skuffende omsætning får dog ikke batteriproducenten til at miste troen på fremtiden:
- Vi kommer i år ikke til at sælge så meget, som vi regnede med, men vi ser frem til en markant omsætningsvækst i 2003. Det baserer vi dels på, at vi indtil nu i 2002 har indgået aftaler med syv nye kunder, som først vil generere omsætning næste år, dels forventer vi, at 2003 bliver året, hvor Danionics for alvor vil komme ind på markedet for batterier til bærbare computere, siger Henrik Langebæk, Økonomidirektør for Danionics.
Den svigtende omsætning skyldes ifølge Danionics to ting. For det første har firmaets eksisterende kunder valgt blandt andet som følge af det afventende marked at udskyde lanceringen af flere produkter, som virksomheden skal levere batterier til. For det andet har det vist sig at tage længere tid end forventet for Danionics lithium-ion polymer-teknologi at trænge ind på markedet for bærbare computere.
- Vi føler os nu godt rustet til at slå igennem på markedet for bærbare computere. Vi har allerede den første ordre på batterier til en tablet-pc i hus, og med den stadigt forbedrede produktionseffektivitet og den fuldt udbyggede kapacitet kan vi nu imødekomme de skrappe krav som markedet stiller både med hensyn til pris, leveringsfleksibilitet og forsyningssikkerhed, siger Henrik Langebæk.
Et afventende marked
Den generelle afmatning på markedet for bærbare og håndholdte enheder er en væsentlig årsag til, at Danionics ikke har solgt så mange batterier i år 2002, som de regnede med. Virksomheden er i øjeblikket med i syv projekter vedrørende nye elektroniske produkter, og de er alle i større eller mindre grad blevet ramt af forsinkelser.
- Hardwareproducenterne venter med at lancere de nye produkter, til udsigterne bliver lidt lysere, siger Henrik Langebæk
Det er ikke kun Danionics, der har mærket nedgangen i salget af bærbare enheder i løbet af det sidste år, det har hele branchen. Analysefirmaet Gartner regnede for tre måneder siden med, at salget af håndholdt elektronik ville stige med 13 procent i 2002, men nu har Gartner revideret de optimistiske tal og forudser, at salget stagnerer i 2002. De varsler dog en væsentlig stigning i årets fjerde kvartal.
Nye markeder i sigte
Danionics regner med, at 2003 bliver året, hvor de trænger ind på markedet for traditionelle bærbare pc'er. Det satser batteriproducenten meget på, da det marked er 16 gange større end det for håndholdte enheder, der hidtil har været deres primære marked.
Danionics venter sig også meget af de såkaldte tablet-pc'er, der i øjeblikket bliver lanceret rundt omkring i verden. Det samme gør Microsoft, der regner med, at tablet-pc'en i løbet af fem år vil være den meste solgte pc-type i verden.
- Vi leverer batterier til en af de tablet-pc'er, som ikke er blevet lanceret endnu, så vi håber på, at de bliver en lige så stor succes, som Microsoft spår, siger Henrik Langebæk.

Boks:
Danionics
Danionics fremstiller battericeller af typen lithium-ion polymer. De har en gelÈagtig polymer-elektrolyt i stedet for væske, så de kan fremstilles ned til Èn millimeter i tykkelsen. De kan skræddersyes, formes og bredes ud for at udnytte den trange plads i en mobiltelefon, bærbar pc eller forskellige former for håndholdt elektronik. Danionics batterier bruges eksempelvis i HP's lommecomputer iPaq.

Billedtekst:
Danionics skal levere batterier til en stor hardwareproducents tablet-pc. Microsoft regner med, at denne pc-type bliver den mest solgte om fem år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere