Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 5. februar 2002.


Nørdens nye ansigt
Sydney: Billedet af den duknakkede computernørd med den alt for store næse, ditto hornbriller og splejsede stikkelsbærarme i en kortærmet hvid skjorte står for fald - skal man tro nye meningsmålinger.
En amerikansk rundspørge definerer nutidens nørder som intelligente sprogmennesker, af vidt forskellig etnisk oprindelse, med veltrænede kroppe, iklædt sorte rullekrave-sweatre. Og tilsvarende viser en undersøgelse, foretaget af det australske Computerworld, at det nørdede image i dag er helt igennem positivt og langt fra skadeligt for IT-branchens selvrespekt. Men, tilføjer avisen, så er der også en hel del mere Neo (fra filmen "The Matrix", red.) end tegneseriefiguren Dilbert i det nørd-billede, folk i dag maner frem på hornhinden.
Enkelte australiere drypper dog også malurt i bægeret: "Nørderne skal arve jorden É men forhåbentlig ikke før, vi er færdige med den", joker en IT-direktør fra Aurora Energy, Reefe Brighton. Han mener, at det er helt ok for "manden på gulvet" at være nørd, men at det er uforeneligt med en stilling som topchef.

Billedtekst: Scene fra "The Matrix": Det er
nørden til venstre.
Foto: Scanpix

Fupfirma til fremme af sund fornuft
Washington: "InvestÈr i os og få dine penge fire gange igen på blot tre måneder!" De lokkende ord står at læse på hjemmesiden for et firma ved navn McWhortle Enterprises, som blandt andet fremstiller en "Bio-Hazard Alert Detector", der kan sniffe miltbrand-bakterier og andre biokemiske trusler på 10-20 meters afstand.
En pressemeddelelse, som proklamerer det lukrative tilbud for alverden, omdannede i sidste uge hjemmesiden til et virtuelt fluepapir, og på få dage havde 150.000 internetsurfere med penge (for) løst i lommerne klikket sig ind på www.mcwhortle.com.
Mod udlevering af visse kreditkort-oplysninger og et personnummer ("til identifikations-formål") kunne de investeringslystne få lov til at gøre deres indsats direkte via hjemmesiden É troede de!
For efter ganske få klik siger det pludselig BØH! Eller mere præcist: "Reagerer du på investeringstilbud som dette, er du i fare for at blive snydt!".
Fidusfirmaet er med andre ord ikke ude på at franarre folk deres formuer, men er et pædagogisk forsøg på at opdrage dem til en smule sund fornuft. Bag projektet står selveste USA's finanstilsyn SEC, som bruger meget krudt på at behandle sager om plattenslageri på internet.
"Løfter om hurtige og store fortjenester, med lille eller slet ingen risiko, bør få advarselslampen til at tænde. Hvis det lyder for godt, til at være sandt, er det det som regel også", advarer SEC.

Bill-ig online-ordbog
Framingham: Han kunne tænkes at være blevet inspireret af Bill Gates' forplumrede tale i rollen som vidne under retssagen mod USA's regering. I hvert fald har Microsoft-kritikeren Richard Forno fundet det på sin plads at "udgive" en ordbog over Microsofts interne jargon - den såkaldte "Microsoft-English Dictionary".
Version 1.0 har været til rådighed på Fornos websted i noget tid, men er for nylig blevet opgraderet til version 1.5.
Et par eksempler fra opslagsværket (som kan ses på www.infowarrior.org/articles/2001-04.html):
"Bug": See "Issue".
"Issue": A feel-good euphemism used by Microsoft referring to a security problem (e.g., "Microsoft har discovered an issue with É").
Om det vil lykkes Bill Gates med sin såkaldte "Trustworthy Computing"-kampagne ("sikkerhed fremfor brugervenlighed") at få ændret ordbogens følgende to definitioner af begrebet "Secure Microsoft Product" kan kun tiden vise:
1) Et Microsoft-program, der endnu ikke er installeret.
2) En Windows-pc, som ikke er tilsluttet noget netværk.

Billedtekst: Hvad er det egentlig, han siger, når han siger noget? The Microsoft-English Dictionary giver svaret.
Arkivfoto: Torben Klint

Færdig som radioamatør
New York: Kevin Mitnick har muligvis aftjent sin straf på papiret, men prædikatet "verdens værste hacker" slipper han næppe nogensinde af med. Den 9,5 gigabyte tunge sag, som bragte Mitnick fire år i fængsel (han blev prøveløsladt i foråret 2000), er ned til mindste detalje blevet en klods om benet på eks-hackeren.
Som nu for eksempel da han forleden forsøgte rutinemæssigt at forny den radioamatør-licens, han har haft i 25 år. Fornyelsen blev afslået af USA's øverste instans på kommunikationsområdet, FCC, med den begrundelse, at Kevin Mitnick ikke lever op til myndighedernes krav om god opførsel og moral, skriver The Register.
Hans fortid som ubodelig skadevolder og en af USA's mest eftersøgte IT-kriminelle nogensinde, kan man ikke sådan lige se gennem fingrene med, mener FCC.
Kevin Mitnick vil anke beslutningen, som han finder diskriminerende efter at have gjort sin regning med samfundet op.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere